Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Tro kan flytte bjerge, siger et gammelt ordsprog, som White Hawks-træner Pelle Hånberg har omformuleret før den kommende kvartfinaleserie mellem Herning og Frederikshavn.

- Jeg er glad for, at disse eksperter ikke er trænere. Det er en ny fase af turneringen, som begynder i aften. Her spiller det mentale en afgørende rolle. Hvem har spillerne, som virkelig vil fighte? Vi tror på, at vi kan klatre i bjerge. Vi har en gruppe af spillere, som bliver tættere og tættere, og det vigtigt i denne fase af sæsonen. Det handler om at have det bedste hold, pointerer Pelle Hånberg overfor Kanal Frederikshavn.

Og det er korrekt: Frederikshavn har spillet ”tight” i de seneste kampe i grundserien, bortset fra den sidste i Odense, der vel nok var solgt på forhånd til at undgå skader. Der var i hvert fald ikke meget ild i holdene i den kamp.

Det samme gjaldt favoritterne fra Herning, der tabte 5-6 i Herlev i den sidste kamp i grundserien. Der var også lidt ”Hawaii” over den match, hvor defensiven hos Blue Fox var knap så stram som tidligere.

- Den her kamp ændrer grundlæggende ikke ved, at vi har en rigtig god følelse med til slutspillet. Vi har spillet en god sæson, vi har vundet Final4 for få uger siden, og vi har vundet fem gange over Frederikshavn, men det har været tætte kampe. Vi har stor respekt for dem. Det er et defensivt disciplineret hold med et godt forvar og en dygtig målmand (Tadeas Galansky, red.), men vi har også en stor tro på egne evner, siger Herning-træner Pekka Tirkkonen til Sportherning.dk.

Skader/karantæner: Lukas Lundvald, Patrick Madsen, Miska Humaloja er tvivlsomme for Herning og både Madsen og Humaloja er centrale hjørnesten, mens Lundvald kan erstattes, selv om han har meget fine kvaliteter i forhold til at agere mønsterbryder. Hårdt for Frederikshavn at have Jesper Jensen og Bumagin ude. Der er ingen tvivl om, at håbet er at både Galansky og Trkulja er helt friske.

Historikken: Herning tabte 1-6 i Frederikshavn i en kamp, hvor Blue Fox stillede med et meget decimeret. De fem øvrige kampe har Blue Fox vundet ganske uproblematisk.

Hold øje med: Mathias Bau er den absolutte nøglespiller for Herning, men læg også mærke til en Mads Christensen, der har spillet op til sit bedste siden han kom tilbage til barndomsklubben. Hos Frederikshavn er håbet, at Daniel Trkulja kommer ind og rammer sit bedste efter en lille hvilepause. Det er nødvendigt for nordjyderne.

Playoff-dyster: Der er en lang historie mellem de to klubber, der stammer helt tilbage fra 1989-90, hvor Herning spillede sig i finalen i en bedst af tre-serie. De to har – minus bronzekampe – spillet 11 ”bedst af-serier” mod hinanden. Frederikshavn vandt den seneste: 4-2 i kvartfinalen i foråret 2017, til gengæld har Herning vundet 9 af 11 serier mod White Hawks.

Vurdering: Undertegnede tilslutter sig, at Herning er meget stor favorit til gå videre. Ikke mindst fordi alt virker mere end harmonisk hos midtjyderne lige nu. Der er også harmoni hos Frederikshavn, der dog får meget svært ved at matche modstandernes store bredde.

Mere om serien:
TV2 PLAY-kommentator Jesper Larsen om Frederikshavn
Metalligaen.dk-redaktør Michael Søvsø om Herning og Aalborg


Ny, attraktiv medieaftale fra 2023/24-sæsonen: Sportway Media Group har købt rettighederne til Metal Ligaen Søvsøs analyse: Herning og Aalborg er store favoritter til at ende i finalen