Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox sendte et statement til resten af Metal Ligaen og de kommende kvartfinalemodstandere fra Herlev Eagles tirsdag aften, hvor det lykkedes at vende 0-2 til 3-2 i Vojens mod SønderjyskE. Et stærkt comeback af midtjyderne, der dermed erobrede den andenplads tilbage, som holdet mere eller mindre havde siddet på i det meste af grundspillet, men som blev tabt i løbet af en dårlig januar måned. 

Nederlaget på 1-4 til SønderjyskE i Metal Final4-semifinalen gjorde også ondt på Herning, men mon ikke alt det er glemt og vekslet til nyslået optimisme i Herning efter en stærk afslutning på grundspillet?

- Vi kom med et meget stort ønske om at vinde i Vojens. Vi ville gerne have andenpladsen og komme bedst muligt ind til slutspillet på fredag. Derfor var det vigtigt, at vi slog tilbage. Vi har faktisk ikke kigget på, hvem vi skal møde i kvartfinalen. Det har ikke fyldt for mig i hvert fald. Det vigtige er følelsen her på tærsklen til slutspillet. Denne her kamp kommer til at minde om dem, vi skal spille i slutspillet, så derfor var det vigtigt at vinde, siger træner Pelle Hånberg til Sportherning.dk. 

Herlev Eagles kommer også med optimisme til Herning. Ørnene var under virkelig tungt pres i de første 10 minutter i Odense, men voksede med opgaven og lignede i de sidste 30 minutter et hold, der var klar til slutspillet: Bidende skarp i kontrastødene og stærke i egen zone. 

Herlev lever på høj arbejdsmoral og de dygtige folk i de to første kæder, der spiller med en enorm sikkerhed og ro, når de kommer af sted i kontrastødene. Og hvis Joseph Jonsson og Anton Johansson er de spillemæssige motorer, så er folk som Alexander Lindqvist-Hansen og Luis Blak Olsen foregangsmænd i den fight, som er nødvendig, hvis Herlev skal have en chance for at presse Herning i kvartfinalen. 

Hold øje med: Efter sejren i Vojens sagde Pelle Hånberg til Sportherning.dk: Igen vil jeg gerne fremhæve hele den kæde (Magnus Carlsen, Lukas Bang og Martin Eskildsen). De har virkelig set stærke ud den seneste måneds tid og har været med til at gøre en forskel. Hos Herlev ser det ud til, at Oliver True lige har fundet formen igen på rette tidspunkt. Han spillede en god kamp tirsdag aften i Odense.

Det forventer vi: Herning vil kværne på og forsøge at presse Herlev i bund fra start. Hjemmeholdet er favorit, men desto længere Herlev kan holde stand, desto større er muligheden for en overraskelse. Og i modsætning til for et par år eller fire siden, bliver det ikke sjovt for Herning, hvis der tabes en hjemmekamp mod Ørnene.

Skader/karantæner: Det ligger fast at Andris Dzerins er tilbage efter overstået karantæne og muligvis er Patrick Madsen også tilbage. Det giver ekstra dybde og rutine til midtjyderne. Hos Herlev fik Nicklas Heinerö kun 1:49 på isen mod Odense. Var det en test, der mislykkedes eller var det succesfuldt? Vi ved det en time før kampen i aften, når opstillingerne offentliggøres. 

Metalligaen.tv: Har Kasper Buch på plads i Kvik Hockey Arena til at guide dig gennem de 60 minutter i Kvik Hockey Arena. 

Historikken: Herning vandt det seneste opgør med hele 8-0 og har scoret 26 gange mod Herlev i kampene i denne sæson. Herlev har scoret 11 gange, men dog vundet to kampe ud af seks i "serien i grundserien". 

Statistikken: Det er de to mest scorende hold i powerplay i Metal Ligaen. Herning har scoret hele 50 gange i overtal og er suveræn etter i den kategori, mens Herlev står med 36 mål i overtal som toer. Det er altså vigtigt at holde sig ude fra boksen i aften. 

 

 

 


METAL LIGAEN OG AALBORG SLÅR DANSK TILSKUERREKORD KOMMENTATOR-TIP: DAMSTED om de fire kvartfinaler