Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Kampen søndag blev i den grad overskygget af den voldsomme hændelse i overtiden, som endte med, at Lukas Bang lå længe på isen, inden han heldigvis kunne bringes på hospitalet og nu er hjemme igen i - efter omstændighederne - god behold. 

Det koster Nick Samsøe syv spilledages karantæne, mens Hernings Alexis Binner får tre dage for den crosschecking, der sendte Joseph Jonsson i isen umiddelbart efter en Herlev-scoring. 

Så ingen af de er altså med i aften i Herning, og det koster naturligvis defensiv bredde hos begge mandskaber. 

Herning går ind til aftenens kamp som klar favorit. Midtjyderne har som bekendt vundet 6-1 og 5-4 i de to første kampe, læg dertil den seneste grundspilskamp, som Blue Fox vandt med hele 8-0. Lige nu føler Herning formentlig ikke, at holdet kan tabe til Herlev Eagles. 

- Det var ikke lige måden at starte på, og vi kom til at hænge efter i store dele af kampen. Men jeg synes, at vi på flere måder spiller en god kamp, og så er de lidt heldige med, at pucken hopper deres vej nogle gange i afgørende situationer, lød analysen fra Hernings tilbagevendte Patrick Madsen efter sejren søndag eftermiddag. 

Hos Herlev hedder devisen nu nærmest vind eller forsvind. Intet hold i dansk ishockey har endnu vendt 0-3 til 4-3 i en serie, til gengæld har hold vundet, der både har været bagud 1-2 og 1-3. Kampen er derfor virkelig vital for ørnene. 

Herlev har spillet op med favoritterne i fem-seks af de otte perioder, der har været spillet hidtil. Så det er måske bare marginalerne, der skal til for gæsterne i aften. 

Det forventer vi: Herning vil forsøge at trykke på, Herlev kører på omstillingerne. Det kan sagtens blive en tæt match i aften. 

Metalligaen.tv: Har Kasper Buch på plads i Kvik Hockey Arena til at guide dig gennem de 60 minutter.

Hold øje med: Hernings Morten Poulsen vil vinde DM-guld, inden han stopper karrieren, og han er virkelig en bærende kraft hos hjemmeholdet, nøjagtig som Joseph Jonsson er det hos Herlev. 

Historikken: Med fire Herning-sejre i grundspillet plus to sejre i slutspillet, begynder pendulet stille og roligt at svinge kraftigt til Herning i de indbyrdes opgør.

Skader/karantæner: Herning har spillet uden Bau og Thörnberg i de første to kampe i serien, Binner er altså ude med karantæne, nøjagtig som Herlevs Noah Samsøe. 

Statistikken: Seks spillere har spillet over 50 minutter hos Herning med Petter Hansson og Brett Thompson på toppen med næsten en time hver. Anton Johansson har spillet hele 63 minutter over de første to kampe i serien. 


SYV SPILLEDAGES KARANTÆNE TIL Noah Samsøe, Herlev Eagles OPTAKT: Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls