Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg har erobret hjemmebanen tilbage og er i den grad vakt tilbage i live i kvartfinaleserien mod Rødovre.

Som bekendt vandt Rødovre den første kamp i Aalborg med 4-3, et resultat der vakte genlyd - ikke blot i ishockey-Danmark, men på sportsmedier overalt i landet. 

Kan Rødovre gøre det igen efter søndagens 0-4-nederlag, vil det næsten være endnu mere sensationelt, for nu er Aalborg-mandskabet advaret og går formentlig endnu mere koncentreret til opgaven i aften.

- Vi skal flytte pucken godt, og så skal vi ud at stå på skøjter mod de andre. Det er sådan nogle ting, vi skal være i stand til mod alle. På papiret har vi et godt hold, men det handler også meget om, at som sagt skal tænke os om og lade være med at dumme os, sagde kaptajn Julian Jakobsen i et interview med Nordjyske lige før serien gik i gang, og det er nøjagtig den opskrift som det mere rutinerede Aalborg-mandskab skal finde frem i aften. 

Her skal nordjyderne simpelthen bevise, at holdet har mere tyngde end det Rødovre-mandskab, der er fyldt med talent og godt skøjteløb, men naturligvis mangler rutine og bredde i forhold til modstanderen. 

Rødovres chance er at kæmpe som besatte og så vise den frækhed, som holdet havde overskud til i den første kamp, hvor enhver chance blev udnyttet optimalt. Og Rødovre-spillerne må i den grad også tænke: "Vi har vundet i grundspillet og slutspillet i Aalborg, hvorfor skulle vi ikke kunne gøre det igen?"

Historikken: Rødovre har vundet i Aalborg to gange ud af fire mulige i indeværende sæson, og har såmænd også formået at besejre Aalborg hjemme i en enkelt grundspilskamp. Så det er ikke en helt tosset statistik, Mighty Bulls tager med ind til kampen.

Hold øje med: Nicolai Nielsen ser ud til at have fået sit definitive slutspilsgennembrud hos Aalborg, mens Rødovre måske kunne kigge til Mikkel Binou Jensen som en potentiel matchvinder. Han var yderst giftig i den første kamp i Aalborg.

Skader/karantæner: Aalborg var uden Brayden Sherbinin og Pierre-Olivier Morin i kampen i Rødovre senest. Mighty Bulls var uden Nikita Ahtonovs og ikke mindst Sami Moilanen i kampen senest. Finnen vil være en gigantisk forstærkning at få tilbage. 

Statistikken: Bo Hansen (46:45) og Jimi Jalonen (45:40) er de to spillere med mest istid hos Aalborg, mens Rødovres Sebastian Bergholt (48:45) og Jaeden Martin (47:10) er de mest benyttede hos Rødovre. 

Det forventer vi: Tungt pres på Rødovre fra start. Kan gæsterne holde trit og slå igen som i den første kamp i serien?

Metalligaen.tv: Har Jesper Larsen på plads i Sparekassen Danmark Isarena i aften.


OPTAKT: Herning Blue Fox-Herlev Eagles OPTAKT: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy