Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Odense spillede den perfekte udekamp søndag i Esbjerg.

Kom foran 1-0 - endda ved Nicolai Weichel, der pludselig var angriber for en stund - og spillede derefter resten af kampen ud fra en stram, solid defensiv foran en stærkt agerende Fredrik Bergvik.

Det var den anden etmåls-kamp i serien, der hidtil har opfyldt begge forudsigelser, der var markante hos de fleste "eksperter": Det ville blive en totalt jævnbyrdig serie og hjemme- og udebane ville næppe komme til at betyde det helt store. 

Stillingen er altså 1-1 og mon ikke Esbjerg efter søndagens kamp har talt om, hvordan man finder frem til det mere chanceskabende spil fra fredag aften, hvor Energy-mandskabet havde rigtigt godt fat om kampen i de første to perioder. 

Samtidig har man formentlig i Odenses rum talt om at fortsætte med ikke at give chancer væk. Fredag aften var to-tre af målene til Esbjerg resultat af sjusket opspil, men det var udryddet søndag aften.

Hvem får fat i aften og bliver det en taktisk affære?

Ole Nielsen, Odense-direktør, giver sit bud på, hvad der bliver afgørende i Fyens Stitstidende:

- Det er nu, at topspillerne skal træde i karakter, og det gælder også målmændene. Det er traditionelt dem, der afgøre det hele.

- Og så er der naturligvis også de små tilfældigheder. Som da et par Esbjerg-spillerne kom direkte ud af straffeboksen i første kvartfinalen, og pucken så dumpede lige ned til en af spillerne, som røg ned og scorede

Det forventer vi: Intet andet end i de to første kampe. Tæt, nervepirrende og med gode muligheder for en overtid. 

Hold øje med: Joakim Thelin var giftig i det første opgør for Odense, og ham skal Esbjerg passe på i aften. I den første kamp i Odense var Frederik Bjerrum formidabelt kørende. Når han er i hopla, har han et fremragende blik for spillet og beviste det flere gange fredag.

Skader/karantæner: Formentlig ikke nogen nye på listerne, der tæller de "sædvanlige": Mølgaard og Simonsen hos Odense og så var Sand og Ebener formentlig holdt ude for Esbjerg. 

Historikken: 10-8 i point grundspillet til Odense og nu to jævnbyrdige kampe i kvartfinalen. Esbjerg og Odense står rigtig godt til hinanden.

Statistikken: Med 54 minutter på isen er Jeff King den suverænt mest brugte og bragte spiller hos Esbjerg i de to kampe. Hans pendant er Tommy Muck og Martin Larsen hos Odense. Begge har fået lige over 52 minutter på isen. 

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads i Odense til at guide seerne igennem de 60 minutter. 

 

 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: SønderjyskE-Rungsted Seier Capital