Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox kører lidt op og ned fra uge til uge for øjeblikket, men sidste uge var rigtig god for midtjyderne, og der er ingen tvivl om, at tendensen er opadgående for Herning, der lige nu slås for at passere Herlev og Rødovre og rykke fra ottendepladsen og længere opad i tabellen.

I dag kan Blue Fox tage et skridt ad den vej ved at besejre det hårdt prøvede Rødovre-hold hjemme i Kvik Hockey Arena.

Med Rødovres manglende mulighed for at finde rytme – grundet de mange skader og manglende U20-spillere – burde det være en smal sag for Herning, men Rødovre giver sig bare ikke sådan.

Det har været ganske imponerende, hvordan hullerne er blevet lappet hos Mighty Bulls, der trods alt har hentet seks point i seks kampe med det stærkt amputerede mandskab, og der er spillere, der har taget stort ansvar i en svær tid.

Holder det i aften mod et Herning-hold, der måske stadig lige mangler det sidste nøk for at overbevise sit hjemmepublikum om, at holdet bejler til top fire og mere end en kvartfinale i denne sæson?

Hold øje med: Hernings ”gamle” mand Daniel K. Nielsen havde en stærk sidste uge, hvor han blandt andet scorede to gange mod Esbjerg. Han er ved at finde storformen frem igen.

Det forventer vi: Herning er solid favorit mod et Rødovre-hold, der nok gør det glimrende for øjeblikket, men ligeledes – og naturligt nok – kæmper hårdt for at finde en rytme på grund af de mange skader i truppen.

Historikken: Herning fik ikke scoret i de to første opgør mod Rødovre i indeværende sæson, hvor Mighty Bulls vandt to 3-0-sejre. Til gengæld endte det seneste opgør med en Herning-sejr på 4-3, der blev sikret i de absolut sidste sekunder.

Statistikken: Formbarometeret over fem kampe kalder på en lige match i aften. Herning står med otte point i den tabel, mens Rødovre har et point færre.

Skader/karantæner: Herning fik både Rasmus Nielsen og Joachim Linnet tilbage i truppen søndag eftermiddag og manglede dermed blot Peter Eg Larsen, backup-målmand Søgaard og den karantæneramte Reid McNeill. Herning Folkeblad melder ligeledes Kristoffer Astorp og Jonne Virtanen ude. 

Spændende om Rødovre aktiverer nogle af de U20-spillere, der er landet i Danmark. Desværre bliver det ikke Kasper Larsen. Bulletinerne om en skade nåede Danmark i går. Der er fire andre, der muligvis kan spille i aften, mens Carlsen, Asperup og formentlig også Nyqvist stadig er ude. Også Jonas Sass sad ude mod Esbjerg lørdag aften.


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy