Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Efter Frederikshavns lidt overraskende nederlag mod Odense i aftes, er det nu Hernings tur til at angribe muligheden for at komme op på siden af Aalborg Pirates.

Midtjyderne kan med en sejr mod Rungsted komme op på 35 point og dermed dele førstepladsen med Aalborg (Herning er dårligere indbyrdes), men det bliver ikke nemt mod et Rungsted-mandskab, der trods et par snævre nederlag i sidste uge viste spillemæssig fremgang.

Både ude mod Odense og hjemme mod Aalborg manglede de forsvarende mestre blot den sidste skarphed i at forvandle smalle nederlag til sejre.

Rungsted har en trup, der på papiret ser rigtig god og bred ud, og umiddelbart går de fleste, der følger med i Metal Ligaen formentlig og venter på, at de forsvarende danske mestre får fundet rytmen og sat en god stime sammen, når samtlige spillere er friske og har "fundet sig selv" og deres spil. 

Det bliver vanskeligt at finde den stime mod et velkørende Herning-hold, der kun har tabt i ordinær tid en gang ud af de seneste 14 kampe.

Pekka Tirkkonen har skabt en stabilitet fra sæsonstarten, man ikke har set i flere år hos Herning Blue Fox og alle fire kæder bidrager hos midtjyderne. 

Det forventer vi: Det er slet ikke usandsynligt, at vi får en helt tæt kamp i aften. Herning har spillet "etmålskampe" de seneste tre matcher, mens Rungsted har gjort det samme i fire kampe. 

Hold øje med: To mål af Miska Humaloja for Herning i Herlev for nylig. Hos Rungsted scorede den ganske omtalte Donat Szita såmænd i kampen mod Aalborg senest. Måske kan han dukke op igen i aften?

Skader/karantæner: Rungsted kommer uden Sebastian Bergholt, men ellers var der fuldt hold senest mod Aalborg. Herning også næsten med fuldt hold - bortset fra Jakob Jessen - i sidste kamp mod Herlev. 

Statistikken: Herning har spillet uafgjort i ordinær tid i fire af de seneste fem kampe, men vundet alle kampe i overtid/straffe. Rungsted har spillet uafgjort i tre af de seneste fem kampe og tabt alle bonuspoint. 

De indbyrdes kampe: Tredje møde mellem de to hold i denne sæson. Herning vandt første match med 3-2 hjemme efter overtid og vandt også i Bitcoin Arena, hvor det blev 2-0 til midtjyderne senest. 


UGENS HOLD: Se hvem der er med blandt de seks skarpeste i sidste uge Bulldogs bed sygdomsramte høge