Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Der er næsten garanti for tætte kampe, når Herning og SønderjyskE tørner sammen, og en premiere i aften på Kvik Hockey Arena bliver vel ingen undtagelse mellem to hold, der som regel byder ind på trænernes systemer og står uhyre stærkt i defensiven og spiller disciplineret.

Ben Cooper stiller med samme stamme som i fjor, mens Mario Simioni har tilsat flere nye udlændinge, der først skal vænne sig til stor is og rigtig turneringshockey i Europa. Flere af dem har dog vist gode takter i træningskampene. 

- Vi er alle ivrige efter at få gang i Metal Ligaen. Vi har prøvet mange ting af i træningskampene. De mange skader gjorde det også nødvendigt. Det var positivt, at holdet viste fremgang i den sidste kamp mod Esbjerg. Det skal vi bygge videre på, siger SønderjyskE-træner Mario Simioni, der i øvrigt også har en fortid med en enkelt sæson i Henring. 

Her skal hjemmeholdets publikum for første gang besigtige Mathias Bau Hansen, der stille og roligt har arbejdet sig i form siden ankomsten til Midtjylland.

- Jeg synes jo ikke selv, at jeg har en spillestil, hvor det primært handler om fysik. Det er klart, at min størrelse betyder, at jeg ofte har en fordel, når jeg skal beskytte pucken. Det kan godt være svært for modstanderne at komme tæt på mig. Men jeg er ikke typen, der hele tiden har øje for den næste, tunge tackling. Jeg synes selv, jeg har mere at komme med, siger han før kampen til Herning Folkeblad.

Skader/karantæner: Anders Biel og Jakob Wittendorf synes ude for SønderjyskE, der også må undvære Mike Little, mens Anders Poulsen velsagtens også er tvivlsom for Herning. 

Historikken: Fire ud af seks kampe i sidste sæson endte med en etmåls-margin. Det siger alt om jævnbyrdigheden, der normalt hersker, når de to hold mødes. 

Det forventer vi: En hård og tæt kamp mellem to hold, der altid bringer det bedste frem i hinanden. Få mål og en smal Herning-sejr kunne være et godt bud på resultatet. 

Hold øje med: To tidligere "Rødovre-drenge" på hver sit hold. Mathias Bau Hansen og Mads Eller står på hver side i aften, og det skal blive utrolig spændende at følge starten på deres "jyske eventyr". 

Statistikken: Vi har to af de absolut mest spændende udlændinge fra de seneste sæsoner bevaret/tilbage i Metal Ligaen. Det hører til sjældenhederne. Cam Brace lavede 55 point for Herning og blev topscorer for midtjyderne, mens Matt Prapavessis er tilbage i SønderjyskE efter en enkelt sæson i Norge. 

 

 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Odense Bulldogs TREVOR CHEEK er ny kaptajn i Rødovre