Kampstart 15:00 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox skuffede i de første 40 minutter i kvartfinaleserien mod SønderjyskE.

Hjemmeholdet var "all over" midtjyderne i de fleste spilsekvenser, og det kunne være endt værre end 4-0 efter de første to perioder, men heldigvis for midtjyderne lykkedes det at få en respektabel tredje periode med hjem til søndagens kamp.

Herning Blue Fox-træner Ben Cooper har ikke lagt skjul på, at taktikken er at få lagt et højt pres på SønderjyskE's backlinje, og det er formentlig den indgang til kampen, sønderjyderne kommer til at mærke i dag - hvis Herning stepper op fra første minut.

- Vi ved, vi kan spille bedre. Vi kan tage lidt af tredje periode med - og lidt af anden periode med fra kampen fredag aften. Men det nytter ikke noget at spille fem gode og fem dårlige minutter i en slutspilskamp, siger Mads Christensen, Herning-forward, til Blue Fox TV op til kampen.

Hos SønderjyskE glædede man sig over, at rytmen fortsatte fra grundspillets afslutning.

- Jeg synes vi spillede fænomenalt og pressede dem godt. Vi kom også okay ud til tredje periode, men så fik de lavet to mål og gjort det spændende. Efter det fik vi rigtig godt fat i dem igen og fik presset dem ned i deres zone, fik lidt ro på og kørt den hjem derfra. Vi er foran 1-0 i serien, så det kunne ikke være bedre, sagde en glad Yannick Vedel efter fredagens første kvartfinale til JydskeVestkysten.

Skader/karantæner: Rasmus Nielsen blev meldt ude for sæsonen, Mathias Bau er ude for sæsonen, og Herning manglede altså ligeledes Reid McNeill fredag aften. SønderjyskE manglede Daniel Nielsen - der er meldt ude for sæsonen - og Mikkel Jensen og Emil Bejmo fredag aften.

Det forventer vi: Herning må komme ind med desperation og ikke mindst tempo i skøjterne, hvilket i den grad er nødvendigt mod de hårdtarbejdende sønderjyder, der må gå ind som smal favorit i eftermiddag. Spørgsmålet er, om Herning kan få brudt ind og skabt de nødvendige chancer mod en tæt sønderjysk defensiv.

Hold øje med: Cam Brace er den "proptrækker", der kan gøre det og skabe chancerne. SønderjyskE har Yannick Vedel som foregangsmand med hårdt arbejde. Vedel har spillet et formidabelt 2021, hvor han har været en af Metal Ligaens bedste danskere.

Historikken: SønderjyskE fik brudt "hjemmebanekomplekset" fredag aften efter tre nederlag mod Herning i grundspillet. I dag skal Herning - bagud 1-2 i kampe i Kvik Hockey Arena - forsøge at udligne statistikken hjemme i egen hule.

Statistikken: 11-3 i skud efter første periode til SønderjyskE fredag aften og 24-13 efter anden periode. Eftermiddagen kræver en bedre start af midtjyderne.

OPTAKT: Rødovre MB-Rungsted Seier Capital OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy