Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs er tilbage på hjemmebane efter Metal Final4-pausen på en dag, hvor fynboerne møder Herlev Eagles i Spar Nord Arena.

Fynboerne er stadig på jagt efter en fjerdeplads og dermed hjemmebanefordel i kvartfinalen, men har haft svært ved at spille på hjemmebane på de ”store” fredag aftener, hvor der traditionelt er mange mennesker til ishockey.

Odense har spillet otte gange om fredagen i denne sæson: Resultaterne er to sejre og seks nederlag (heraf to i overtid/straffe) og altså kun hentet otte af 24 mulige point på de ”store fredage”. Målscoren har i de samme otte været på minus 15.

Så fredagsstatistikken skal i den grad ændres, hvis Odense vil noget i denne sæson.

I aften kommer Herlev på besøg, og Eagles er bare ikke nemme at bide skeer med. Der synes at være kommet mere sikkerhed i defensiven med Adam Ohre i buret, ligesom topspillerne virkelig leverede varen i den store comeback-sejr over Herning i tirsdags, hvor 0-3 blev vendt til en 4-3-sejr på blot en enkelt periode.  

Med Marius Kring Andersen tilbage i forsvaret har Herlev fået en god, dansk forstærkning til resten af sæsonen og Herlev har en ganske beroligende afstand til Rødovre og Frederikshavn og faktisk ikke langt op til Rungsted på sjettepladsen.

Så det er et optimistisk gæstehold, der kommer på besøg i Odense i aften.

Skader/karantæner: Herlev har stadig Niclas Heinerö ude, men er ellers godt kørende med fire kæder. Odense manglede Mathias Mølgaard, Nicolai Weichel og Rasmus Simonsen i kampen i Aalborg i tirsdags. Finske Michael Keränen skulle også være spilleklar.

Det forventer vi: Et Odense-mandskab, der vil forsøge at trykke Herlev ned med fysik og fire kæder mod et lurende gæstehold, der altid er stærkt i omstillingerne og i special teams. Det bliver tæt.

Hold øje med: Finske Michael Keränen får følgende ord med på vejen af direktør Ole Nielsen på Fyens.dk: - Jeg er sikker på, at han bliver en markant offensiv forstærkning - også i vores powerplay, som har haltet. Keränen har et godt blik for isen og sine medspillere. Hos Herlev var Joseph Jonsson med i de tre sidste mål mod Herning. På sine gode dage er Jonsson en af de absolut bedste udlændinge i Metal Ligaen.

Metalligaen.tv: Sender Michael Damsted til Spar Nord Arena, hvor han guider seerne igennem de 60 minutter.

Historikken: Odense vandt det første opgør med 5-3 i Herlev, derefter tog Herlev en 2-1-sejr i Odense og fulgte op med 3-2 hjemme. Også i Herlev vandt Odense det seneste opgør med 7-4.

Statistikken: Vi kigger på formbarometeret, der sender Herlev op på ni point i de seneste fem kampe. Bulldogs står med fem point i de seneste fem kampe, og har dermed ikke været i superform på det seneste.


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE