Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Kampen om tredjepladsen udspiller sig i Odense denne aften, hvor hjemmeholdet tager imod SønderjyskE. 

Samtidig et klassisk lokalderby, og det plejer at være ganske hidsigt mellem de to holds aktører. Man vil helst ikke tabe til hinanden, når netop de to mandskaber tørner sammen. 

Begge hold har spillet 36 kampe. Odense står med 65 point, mens SønderjyskE er noteret for 64 point. 

Fynboerne har været bedst kørende på det seneste og virker i fin form trods nederlaget på 1-2 i straffeslag mod Herlev for nylig. 

- Vi skal i første omgang holde femtepladsen på afstand. Selvfølgelig jagter vi holdene foran, og ser, om vi kan blive toer. Kan vi blive toer eller treer, så er det helt fantastisk. Det giver nogle fordele, når vi kommer til slutspillet, siger Odense-direktør Ole Nielsen til Fyens Stiftstidende. 

Både fynboerne og sønderjyderne har et stramt program i den kommende uge. Et program, hvis udfald kan komme til at definere slutplaceringen i grundspillet. 

Mario Simioni kan se tilbage på et nederlag på 2-6 i Esbjerg og en kuriøs 7-6-sejr over Rødovre i den forgangne uge. Der er næppe tvivl om, at der er blevet terpet, "hvordan man forholder sig i defensiven" op til kampen mod Odense.

Vi har haft nogle gode træninger, vi har set noget video, og jeg tror at, det står klart for spillerne, at alle skal byde hundrede procent ind i den her liga. Det går ikke med 90 procent, siger han. 

- Vi så også i fredags mod Rødovre, hvad der sker når man ikke vælger den simple løsning. Der skal fuldt fokus på i samtlige 60 minutter. Det starter allerede onsdag aften i Odense og så venter der to lige så store kampe: Fredag i Aalborg samt hjemme på søndag imod Frederikshavn.

- Odense er godt kørende i øjeblikket og de har fået point i deres seneste syv kampe, så vi skal være vågne lige fra første puckdrop.
Det er tre kampe, hvor spillerne via en stærk arbejdsindsats, kan vise at de virkeligt vil ende i top fire, siger Simioni til klubbens hjemmeside.

Historikken: De tre seneste kampe er endt med klare sejre. Først vandt Odense 5-1 hjemme, derefter vandt SønderjyskE 5-2 i Odense og senest vandt Odense 6-2 i Vojens. Kun den første kamp i sæsonen har været tæt: Her vandt Odense 3-2 efter overtid i Vojens.

Det forventer vi: Derfor kunne det også sagtens ligne en tæt kamp i dag, hvor SønderjyskE og Simioni formentlig vil have fuld fokus på det defensive arbejde. Odense favorit til en smal sejr på grund af den øjeblikkelige form og et hold med stor selvtillid og fysisk styrke.

Skader/karantæner: SønderjyskE var senest uden Rasmus Lyø og de langtidsskadede Marco Petersen og Mathias Borring. Spørgsmålet er om de to sidstnævnte overhovedet bliver klar igen. Odense spillede i Herlev uden Sebastian Ehlers, der er "dag til dag" med sin kæbefraktur og Rasmus Simonsen, der har siddet ude siden 3. januar. 

Hold øje med: Midt i den defensive misere kunne Mario Simioni trods alt glæde sig over offensive glæder. Blandt andet at Alexandre Lavoie scorede to gange og blev matchvinder mod Rødovre i 7-6-kampen. Hos Odense Bulldogs spillede Henry Hardarson en god hjemmekamp senest mod Rødovre, som fynboerne maste med 8-2. 

Statistikken: Interessant duel mellem nummer tre og fire i pointligaen. Phil Marinaccio og Trevor Gooch står med 38 point hver i toppen, men forfølges af Gunars Skvorcovs og Charlie Combs, der begge står med 36 point. 

 


De danske løver er endelig på hjemmebane igen! HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Rødovre MB-Aalborg Pirates