Kampstart 19:00 i Rødovre Centrum Arena

Rødovre Mighty Bulls fik tanket selvtillid tirsdag aften mod SønderjyskE, hvor detaljerne stemte noget bedre end søndag i Odense, hvor forstadskøbenhavnerne tabte til et sejrssultent Odense-mandskab. 

I aften kommer Esbjerg på besøg i Rødovre, der har brug for point i jagten på det foranliggende og yderst tætte midterfelt. 

- Vi skal fokusere på at gøre vores basisting bedre, holde spillet simpelt og være disciplinerede, siger Rødovre-træner Riku-Petteri Lehtonen til klubbens hjemmeside. 

Esbjerg-træner Mark Pederson kan konstatere, at Esbjerg har vundet samtlige fire opgør mod Rødovre i indeværende sæson. 

- Vi har haft succes mod Rødovre i de fire første kampe, som vi har spillet imod dem, men det har været tætte kampe og et godt eksempel på, at der ikke findes lette kampe i Metal Ligaen. Rødovre har været generet af skader i denne sæson, men det lysner for dem og nogle spillere er tilbage eller på vej tilbage, siger han. 

- Samtidigt er der stødt flere spillere til Rødovre-truppen. Fx den tidligere kaptajn Jannik Karvinen. Det har været med til at løfte ”Mighty Bulls-mandskabet”. Vi møder dem i Rødovre og de kæmper med næb og klør for at få kontakt med midterfeltet, så det bliver svært, vurderer Energy-chefen.

Det forventer vi: Det synes at være tilfældet, at Esbjerg har styr over Rødovre i indeværende sæson. Derfor må vestjyderne nødvendigvis være favorit i aften - også selv om vi er i Rødovre.

Historikken: Fortæller netop, at Esbjerg har vundet fire kampe over Rødovre. Men efter tre ganske sikre sejre kom Rødovre tættere på i det seneste opgør, der endte 4-3 efter overtid til vestjyderne.

Hold øje med: Steffen Klarskov var flyvende i begyndelsen af sæsonen, og han synes at være i gang med at finde topformen igen. Har været indblandet i Rødovres fem seneste scoringer og har virkelig fart i skøjterne lige nu. For Esbjergs vedkommende var der ikke meget at råbe hurra for i tv-kampen mod Herning, men det er en mand, som Christian Wejse, der skal vise vejen med hårdt arbejde og "skraldespandsmål" inde foran kassen. 

Statistikken: Esbjerg knokler med at få scoret mål for øjeblikket. Kun fire mål i de fire seneste kampe. De udenlandske forwards må i sving for vestjyderne. 

Skader/karantæner:Grayson Downing, Travis Walsh, Simon Grønvaldt og Jonas Torbensen var ude for Esbjerg tirsdag, hvor Rødovre manglede Matthias Asperup, Nicklas Carlsen, Miro Keskitalo, Kasper Larsen, Nikolaj Zorko, Jonas Sass og Magnus Galby mod SønderjyskE. 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Herning Blue Fox OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles