Kampstart 19:00 i Holger Danske Arena

Det gode ved alle kampe netop nu er, at de fleste hold lige nu virkelig har brug for point, sådan som tabellen står lige nu. Bortset fra Herlev og Rungsted som er surret fast på sjette- og syvendepladsen, så tæller alt lige nu, så vi får med sikkerhed nogle kampe, der i intensitet ligger tæt på slutspillet. 

Således også når Rødovre tager imod Esbjerg i aften i Holger Danske Arena.

Hjemmeholdet kæmper for ottendepladsen, mens Esbjerg ligger i den fortættede kamp i toppen, hvor der kæmpes om hjemmebanefordel i kvartfinalen. 

- Tager vi for let på tingene, vil modstanderne givetvis straffe os allerede i aften. Vi er på jagt efter SønderjyskE og vil holde Odense bag os i tabellen, så vi står bedst muligt før slutspillet. Derfor er kampen i Rødovre vigtig både med hensyn til point og opbygning af holdet frem mod slutspilskampene, siger Esbjergs assisterende træner Erik Munk Petersen i klubbens kampoptakt, hvor han også vurderer, at landsholdspausen har været god for Energy-holdet.

- Kamppausen ser ud til at falde bedre, end da der sidst var landsholdssamling i november. De spillere, som ikke var optaget af de nationale landshold, fik nogle dages velfortjent hvil, hvorefter vi samlede truppen og havde 4-5 rigtigt gode træningspas med de resterende. 

- Sidst var det lidt til overs med en pause. Denne gang var det mere oplagt, hvad den skulle benyttes til. Der var generelle ting i spillet, men også noget mere specifik med at integrere Ludwig Stenlund i vores spilsystemer. Og samtidigt er et par langtidsskadede spillere klar til snarligt comeback, så der skulle justeres en smule på rollerne i truppen, siger han. 

Rødovre er en verden på hjemmebane og en anden på udebane. Med publikum i ryggen har Rødovre sikret sig langt de fleste point i løbet af sæsonen og stort set alle hold har oplevet, hvor svært det kan være i Holger Danske Arena, hvor Olaf Ellers unge tropper altid spiller aggressiv og levende hockey. Noget der lover godt for fremtiden for Rødovre?

Historikken: Vi kan også se på resultaterne mellem Rødovre og Esbjerg, at der er forskel på hjemme- og udebane hos Rødovre. Esbjerg Energy har vundet 6-2, 4-3 og 5-0 i Granly Hockey Arena. I Rødovre har hjemmeholdet vundt 2-1 efter straffeslag og tabt 3-4.

Statistikken: Esbjerg kom ud til landsholdpausen i fin form med 12 ud af 15 mulige point. Rødovre har kun noteret sig fem af 15 mulige point i de seneste fem kampe. 

Det forventer vi: Et Rødovre-hold, der vil komme ud for at "overfalde" gæsterne og forsøge at få publikum med sig fra start. Er det nok mod et Esbjerg-mandskab, der lyder til (ifølge kampoptakten) til at være næsten fuldtalligt.

Skader/karantæner: Det bringer os frem til næste rubrik, hvor vi næsten med sikkerhed kan konstatere, at det bliver to næsten fuldtallige mandskaber, der mødes i aften.

Hold øje med: Esbjergs nye mand Ludwig Stenlund, der kommer ind i stedet for finske Juhamatti Aaltonen, der gjorde sit job i det vestjyske med ni point i syv kampe. Stenlund er stensikkert en helt anden type spiller, der først og fremmest skal arbejde hårdt og på den måde vise vejen. Hos Rødovre kunne Marcus Almquist være en potentiel matchvinder. Hvis han er i humør, er han herrefarlig for alle modstandere. 

Metalligaen.tv: Har Henrik Bauch på plads Holger Danske Arena for at følge de 60 spændende minutter. 


Aalborg fik revanche for det store nederlag i Vojens OPTAKT: Odense Bulldogs-Herning Blue Fox