Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Forventningens glæde er stor, endelig er der Metal Liga-hockey igen.

Odense-coach Paul Thompson har næsten alle sine spillere klar, lige bortset fra Rasmus Simonsen, siger han i et interview på klubbens hjemmeside.

En af de ting, som Thompson har haft på tapetet, er powerplay-spillet. 

Det har i lang tid fungeret ret dårligt, og det er en af grundene til, at Bulldogs på det seneste har hentet de to finner Michael Keränen og til ikke mindst Vili Laitinen, der er programmeret til at styre slagets gang, når Odense er i overtal. 

Den nye finske back betegnes af Thompson som bevægelig og stærk på pucken, og det skal blive spændende at se, om hans tilstedeværelse gør noget positivt ved fynboernes overtalsspil.

Gæsterne fra Herning er klar til genstart og mon ikke de travle Herning-spillere har nydt en pause og genopladning af batterierne efter strabadserne før pausen? Det var hårdt arbejde både med Continental Cup og Metal Final4 og et stramt ligaprogram. 

Træner Pelle Hånberg kunne glæde sig over en 5-1-sejr over Aalborg lige før pausen, som igen pustede liv i midtjyderne efter en længere periode uden sejr. 

Midtjyderne nåede også lige at hyre Thomas Lillie og Alexis Binner ind som forstærkninger, og det betyder, at Blue Fox-truppen nu både har en rutineret målmand og en bred trup af markspillere til sæsonens slutspurt.

Skader/karantæner: Efter en lang pause ser, hvad de to hold kommer op med. Odense-træner Thompson har dog afsløret, at Rasmus Simonsen er den eneste mand ude, Martin Larsen er tilbage efter overstået karantæne. Herning havde en del backer ude før landsholdspausen, spændende hvilken lineup, Blue Fox kommer op med. 

Det forventer vi: Begge hold har brug for point i kampen om henholdsvis anden- og fjerdepladsen. Derfor bliver det en kamp, hvor der ikke bliver givet ved dørene. Det kunne sagtens ende i overtid. 

Hold øje med: Vi har nævnt Laitinen oppe i den anden ende af optakten, men også den anden nye finne, Keränen, så fornuftig ud op til pausen. Mon ikke han er endnu bedre nu efter flere træninger med holdkammeraterne. Hos Herning kan vi også nævne den nye mand Alexis Binner, der ser fysisk stærk ud og måske er lige det, som Herning-holdet trænger til for at finde gnisten. 

Metalligaen.tv: Har Michael Damsted på plads til at guide seerne igennem de 60 minutter. 

Historikken: Sidste møde mellem de to hold i grundserien. Herning har vundet to i overtid/straffe, Odense en enkelt. Begge hold har dertil taget en sejr i ordinær tid. 

Statistikken: Thomas Lillie tog 29 skud i sin debut for Herning mod Aalborg. I den anden står Fredrik Bergvik hos Odense, der i sin tid på Fyn har stået med 90.1 i redningsprocent. Spændende målmandsduel. 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy OPTAKT: Aalborg Pirates-SønderjyskE