Kampstart 19:00 i Rødovre Centrum Arena

Rødovre og Herning mødes mandag aften med forhåbentlig masser af tilskuere i Rødovre Centrum Arena, hvor arenaens – mest af alt har den vel heddet Rødovre Skøjte Arena – skal fejres. Et dejligt monument over en dejlig sport, og man kniber jo sig selv i armen og tænker ”er der virkelig gået 25 år” siden arenaen var ”state of the art”.

Den er stadig et dejligt sted med lugten af ishockey intakt, og nu lugter det altså for alvor af slutspil i Rødovre, der kvalificerede sig fredag aften og nu kan lade op til en svær serie mod Aalborg, der har vundet grundserien.

Men Rødovre skal spille 60 minutter, og ikke bare noget, der ligner en halv kamp, som det var tilfældet i fredagens kamp mod Odense, hvor Mighty Bulls-spillerne blev presset ned i gear.

I dag får de en fin mulighed for en god test, når Herning Blue Fox kommer forbi med to nederlag i bagagen. Det tager træner Ben Cooper dog ikke som noget svaghedstegn.

- Spillerne har tidligere bevist, at de ikke lader sig slå ud af modgang. Tværtimod. Alle hader at tabe og bliver bare endnu mere opsatte på at revanchere sig. Først og fremmest skal vi selvfølgelig have kigget på de defensive udfordringer, forklarer han til Herning Folkeblad.

Skader/karantæner: Rødovre havde sendt et par fra den unge garde til U20-DM i Frederikshavn fredag, men manglede stadig Kasper Larsen, Jonas Sass, Thomas Olsen og Nicklas Carlsen. Men bare et par stykker af de fire vil proppe ekstra tyngde og optimisme ind i Rødovre-holdet. Herning havde Flanagan og Brace ude mod Esbjerg, men i hvert fald Brace vender tilbage efter overstået karantæne.

Historikken: Bøtten er vendt i de indbyrdes opgør. Rødovre vandt de to første opgør 3-0 og 3-0, men Herning har vundet de sidste tre med samlet 13-2. Et godt billede også på de to holds sæsoner.

Statistikken: Rødovre er nederst på formbarometeret over de sidste fem kampe, og for enkelt gangs skyld – i hvert fald, hvis man tager de seneste tre-fire måneder i betragtning – er Herning også middelmådighed i det regi med seks point i de seneste fem kampe.

Hold øje med: Matthias Asperup ser ud til at være blevet skarp på rekordtid, og han ryger ind i en god duel med Cam Brace, der formentlig kommer topmotiveret tilbage efter sin karantæne.

Det forventer vi: Herning er revanchesultne, Rødovre skal til i gear, der er mange mennesker i hallen. Det må blive en tæt kamp. Måske en omgang overtid.


UGENS HOLD PÅ METALLIGAEN.DK - hvem er nået gennem nåleøjet? Mere Hope i Frederikshavn? Ikke umuligt siger canadieren selv