Kampstart 18:00 i Rødovre Centrum Arena

Sikke et drama, vi står overfor i aften i Rødovre, hvor hjemmeholdet pludselig er nederst i kampen om at undgå niendepladsen.

Efter en ganske fin og lovende sæsonstart er Mighty Bulls nu dumpet på sidstepladsen og har ikke scoret point i de seneste fire kampe og er blevet passeret af Odense, der til gengæld har slået både Esbjerg og Frederikshavn i samme periode.

Derfor er det en kamp for selvtilliden for Rødovre, der skal vinde, hvis ikke holdet skal ryge alt for langt ned i et mentalt dyb allerede tidligt på sæsonen. Der var lovende takter i Rungsted for nylig, men kræfterne holdt kun til en halv kamp.

- Vi skal selvfølgelig blive bedre til at finde tilbage til vores spil, selvom vi laver fejl eller at modstanderen scorer. Det handler om at skabe momentum og om at fastholde det eller genvinde det i pressede situationer. Man skal arbejde hårdt for at opbygge selvtillid, så det er den eneste vej fremad for os lige nu, siger Rødovres assisterende træner Morten Andreasen til klubbens hjemmeside.

- I aften skal vi holde fast i det spil, som vi viste i første periode imod Rungsted og holde fast i det i alle 60 minutter. Vi skal være aggressive, intense og kloge i vores presspil, og så skal vi arbejde os ud af de perioder i kampen, hvor det måske ikke går helt efter vores hoveder, lyder det fra Andreasen.

Odense kommer fra en fornuftig udekamp i Frederikshavn, hvor fin defensiv disciplin og evnen til at slå til på de rette tidspunkter sikrede en 2-1-sejr over nordjyderne. Dermed byggede fynboerne ovenpå 6-3-sejren over Esbjerg, og selvtilliden må være stigende i Odense, hvor de mange skader oveni hinanden også ser ud til at være et overstået kapitel.

Det forventer vi: Rødovre kommer til at møde et helt andet Odense-hold end de seneste sæsoner, hvor fynboerne har spillet flyvsk og uden megen struktur. Nu er det et tæt og defensivt mandskab, der kommer til Rødovre for at snige en sejr hjem. Rødovre kommer til at skabe kampen og spørgsmålet er, om hjemmeholdet får hul på bylden.

De indbyrdes kampe: Aftenens hjemmehold har i den grad revanche til gode efter en afklapsning i sæsonens første indbyrdes kamp, som Odense vandt 6-0. Det var nærmest en ydmygelse af Rødovre.

Hold øje med: Ryan Lowney står noteret for to assister og de offensive forventninger, man havde til ham, har han ikke opfyldt. Det har Odenses Mark Auk til dels med fem point og en stigende formkurve. De to backer kan blive afgørende faktorer i aften.

Skader/karantæner: Odense mangler stadig Christopher Kamph og Radek Cip formentlig i længere tid, mens Jake Coughler kunne tænkes snart at være tilbage. Hos Rødovre savnede man Brady Vail, Frederik Kaels og Jonatan Nielsen i Rungsted, men havde til gengæld aktiveret den tidligere back Jacob Böll.

Statistikken: Rødovre lukker mange mål ind - over fire i gennemsnit, hvilket er dårligst i Metal Ligaen. Til sammenligning lukker Odense Bulldogs under tre mål ind i gennemsnit. Det er en trend, Rødovre skal have vendt i aften.

Tre spilledages karantæne til Niklas Pavel, Frederikshavn White Hawks SKARPE SKUD: Se billederne fra Herning-Rungsted