Kampstart 19:00 i Holger Danske Arena

Sjællandsk klassiker i aften, hvor Rødovre har muligheden for at spille sig et godt stykke tæt på playoffs med en sejr.

Betingelsen er, at Frederikshavn samtidig taber i Herlev og sker det - kombineret med Rødovre-sejr - kan Rødovre være fire point foran nordjyderne, der dermed vil være tvunget til at hente point mod Odense på søndag. 

Men der er lang vej for Rødovre, der ikke har fået et eneste point efter landsholdspausen, i øvrigt ligesom konkurrenterne fra Frederikshavn. 

Det var dog respektabelt, hvad Mighty Bulls leverede i onsdags mod SønderjyskE, hvor ingen kunne have klaget, hvis Rødovre havde taget et enkelt point med fra kampen. Det var en ganske solid præstation, som Sebastian Strømsad også konstaterede på Metalligaen.tv efter kampen. 

Rungsted kommer med fin selvtillid efter 4-2-sejren over Esbjerg i midtugen.

Trænerskiftet ser ud til at have haft en fornuftig effekt på Rungsted, hvor den nye mand Quinn Ryan også har leveret varen og pustet ekstra gejst ind i holdkammeraterne. 

Nu gælder det blot om at præstere på udebane, hvor Rungsted kun har hentet et enkelt point efter landsholdspausen. Der er ingen tvivl om, at man gerne vil drille rivalerne i aften. 

Skader/karantæner: Rødovre manglede vigtige folk som Sami Moilanen og Mikkel Jensen i kampen mod SønderjyskE og har stadig Mads Eller i karantæne. Rungsted spillede kampen mod Esbjerg uden Morten Jensen, Jack Jacome og Gustav Green. 

Hold øje med: Marcus Almquist scorede et fremragende mål mod SønderjyskE og bliver vigtig i aften. Hos Rungsted kigger vi naturligvis på Quinn Ryan, men også Filip Karlsson som leverede to assister mod Esbjerg. 

Det forventer vi: Et Rødovre-hold, der vil "slås for livet" med et øje til Herlev, hvor konkurrenterne fra Frederikshavn spiller. Rungsted kommer med selvtillid og større rutine og kvalitet i truppen og er favorit i aften.

Historikken: De to "julekampe" blev delt med en sejr til hvert hold. I de tre øvrige opgør har Rungsted vundet to kampe, mens Rødovre har taget en enkelt sejr i overtid. 

Metalligaen.tv: Har Jannik Sønderby på plads til braget i Rødovre, hvor der forventes masser af tilskuere. 

Statistikken: Rødovre, der ellers har været gode på hjemmebane i denne sæson, har tabt de seneste tre kampe på egen is. Rungsteds seneste udesejr ligger helt tilbage til 8. december, så det kunne nordsjællænderne sagtens trænge til. 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Herning Blue Fox OPTAKT: Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks