Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Nøjagtig som sidste fredag er der fest og farver forud for kampen i Herlev. Fanzonen åbner til masser af hygge og mon ikke den gode stemning bliver taget med ind i hallen, hvor hjemmeholdet virkelig har noget at revanchere. 

Herlev Eagles kommer nemlig fra et tungt nederlag på 0-8 i Herning, og det er ikke på den måde, Eagles ønsker at komme ind i slutspillet på.

Magnus Povlsen udtrykte det på sin egen hidsige måde efter kampen i Kvik Hockey Arena, hvor den altid ærlige back kaldte Herlevs fremtræden i Herning for "en sæk kartofler, der ikke kunne finde ud af at løbe".

- Vi lignede en flok Junior 12-spillere mod et Metal Liga-hold, sagde Povlsen videre og mon ikke der er garanti for en hårdere indsats fra Eagles i aften?

Som Magnus Povlsen også betonede, så er det vigtigt at komme ind i slutspillet med et godt momentum, og det skal Herlev finde i aften mod Frederikshavn. 

Nordjyderne har som bekendt ALT at spille for i aften, hvor det gælder den vigtige ottendeplads, der er blevet endnu mere betydende for White Hawks, der i fald af slutspilsplads formentlig møder Aalborg i en serie, der er særdeles attraktiv på alle niveauer. 

Lige nu er White Hawks et enkelt point efter Rødovre og har ikke fået et eneste point efter landsholdspausen, hvor det er blevet til fem nederlag på stribe. Spillemæssigt har det indimellem været fornuftigt. Både i Herning og Aalborg var Frederikshavn tæt på at overraske ud fra en solid defensiv. 

Det forventer vi: Det bliver formentlig også på den måde, White Hawks fremtræder denne fredag i Herlev, hvor vi sagtens kan få en tæt kamp. Herlev har større individuelle kvaliteter, men Frederikshavn har altså krammet på Herlev i denne sæson. 

Hold øje med: Ludvig Elvenes har været et af de gode "sen-indkøb" hos Herlev og hans topform i den kommende tid er vigtig for Eagles. Hos Frederikshavn er målmandsposten vital i aften, og det har på det seneste været Kevin Frydkjær, der har passet den post for vendelboerne. 

Statistikken: White Hawks er det næstdårligste udehold med blot 19 point på fremmed is i denne sæson. Kun Rødovre (11) er dårligere på fremmed is. Herlev er tredjedårligste hjemmehold og har kun Rødovre og Frederikshavn under sig i den statistik. 

Skader/karantæner: Frederikshavn har Nikolaj Kristensen ude for sæsonen, mens Tadeas Galansky ikke har været i aktion i de seneste kampe. Hos Herlev manglede Marius Kring Andersen, Niclas Heinerö og Malthe Kring Andersen i kampen mod Herning senest. 

Metalligaen.tv: Henrik Bauch er på plads i Herlev i aften til at guide seerne gennem de 60 minutter.

Historikken: Herlev vandt den første match i sæsonen, men siden har Frederikshavn snuppet 11 af 12 point mod ørnene, som sagtens kan kaldes for favoritmodstander til White Hawks. 

 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital OPTAKT: SønderjyskE-Odense Bulldogs