Kampstart 19:30 i Bitcoin Arena

Den var der ikke mange, der havde set komme.

Men Rungsted-spillerne troede på sejren søndag i Aalborg og sled og slæbte gennem 60 minutter.

Det var nok til at hente en 2-0-sejr hjem i Sparekassen Danmark Isarena, og det er faktisk ikke mange hold, der vinder to ud af tre kampe i den nordjyske hovedstad.

46 redninger af Oskar Östlund var nok til at sende Rungsted og Aalborg ud i kamp seks og svenskeren viste, at han på gode dage holder høj klasse. Han står formentlig også i aften i Bitcoin Arena.

Andre noteringer fra Rungsteds sejr søndag var, at Morten Jensen, Sebastian Bergholdt og Malte Setkov spillede masser af minutter på backpladserne, mens Brett Thompson var den mest benyttede angriber med 20 minutters istid. 

Også værd at bemærke, at Rungsteds nyeste import James Livingston noterede sig blot for 8:49 minutter. 

Aalborg kan også sagtens komme til kampen med størst mulig selvtillid. 

Der er spillet 120 minutters ishockey i Bitcoin Arena i den her serie, og Aalborg har ikke lukket mål ind endnu på Rungsted-is. George Sørensen har stået formidabelt på udebane, og bortset fra den første halve time af kvartfinale to, har Aalborg været klart bedst i Bitcoin Arena.

- Vi har været rigtig gode på udebane i denne sæson, hvor vi lykkedes med at spille god ishockey. Det handler måske om, at vi gør tingene mere simpelt, end når vi spiller på hjemmebane, og det skal vi selvfølgelig forsøge at gentage tirsdag. 

- Det eneste, vi skal, er at vinde en kamp til. Det er kun, der vores fokus ligger. Vi tager den klassiske en kamp af gangen, vi kan ikke tillade os andet, siger Sørensen til Nordjyske. 

Det forventer vi: Det må blive helt tæt. Aalborg kan afvente, Rungsted skal skabe kampen, og med 4-0 og 3-0 i de to første kampe i Bitcoin Arena er Aalborg smal favorit i aften. 

Hold øje med: Magnus Carlsen er en mand, der nu og da dukker op og leverer store momenter med sin fine teknik. Måske i aften? Hos Aalborg er målene som altid fordelt bredt. Kunne det være Thomas Spelling, der dukker op i aften?

Historikken: Det blev 4-1 til Aalborg i sidste sæsons finaleserie, 4-2 til Rungsted i foråret 2021. Skal det blive en 4-3'er i denne sæson?

Statistikken: Marcus Olsson lavede syv point i den første kamp i serien, siden er han ikke kommet på rapporten. Ganske overraskende står Patrick Bjorkstrand helt uden point på det her tidspunkt. 

Skader/karantæner: Vi har ikke set Nick Moutrey og Tim Daly endnu hos Rungsted, mens Aalborg stadig rumler af sted med sin førsteopstilling og Oliver Anker som 13. forward. 


OPTAKT: SønderjyskE-Esbjerg Energy JANNIK C takker af: Esbjerg-kaptajn siger farvel efter denne sæson