Kampstart 20:15 i Frøs Arena

Vi har været vidne til fem dramaer, og nu kommer det sjette uden tvivl.

SønderjyskE og Esbjerg Energy har givet hinanden og tilskuerne nøjagtig den hidsige kvartfinaleserie, som alle havde håbet på, og spørgsmålet er nu om den skal afsluttes eller forlænges i aften.

Hjemmebanen synes ikke at have den mindste betydning i de her kampe, for faktisk har det været gæsterne, der har været bedst over 60 minutter i de seneste to kampe.

- Jeg var ikke tilfreds efter søndagens kamp. Hverken med udbyttet, for vi ville gerne have lukket serien eller med vores indsats i kampen. Vi bar ikke nok til bordet og når man spiller en tæt serie, ikke mindst i et lokalopgør, vil den slags blive straffet og det blev vi søndag, siger Esbjergs cheftræner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Vi førte serien, som spilles bedst af syv kampe, med 3-1 før søndagens kamp. Så SønderjyskE havde brug for en sejr, for at holde kvartfinaleserien i live. Men siger altid, at den fjerde sejr er den vanskeligste. SønderjyskE bragte lidt ekstra. Og det formåede vi ikke at matche. Og det kan jeg på ingen måde være tilfreds med, siger Jaspers. 

- Et af de steder, hvor vi skal forbedre os er på disciplinen. Man kan ikke dømme for dommerne, men spillerne kan undgå at give dem muligheden for at fløjte for en kendelse. Her skal vi stramme op. Generelt skal vi dog levere bedre i resten af serien, hvis vi skal videre. Ærmerne skal smøges op og arbejdshandskerne må på tirsdag aften i Vojens, lyder det fra Jaspers.

Han har kunnet se Oliver Kjær være den bedste spiller hos Esbjerg i serien, og lige nu sidder det altså glimrende fast med Kjær som center for Henrik Mærsk og Andreas Grundtvig i Energys tredjekæde. 

Hos SønderjyskE har træner Simioni og holdet været gennem et følelsesladet forår. Og det bliver uanset udfaldet med følelserne uden på trøjen efter kampen i Vojens i aften. Enten kamp syv eller sommerferie. Alt står på spil, og det er en af de aftener, hvor trykket bliver enormt i Frøs Arena fra første minut.

- Det var en rigtig god kamp søndag aften, hvor alle ydede en hundrede procents arbejdsindsats – det skal vi også tirsdag aften, samtidigt med at vi skal forsøge at bygge videre på det momentum som vi kom ud af kampen med i Esbjerg.

- Vi har kun fokus på en kamp af gangen, så kampen igår er allerede lagt bag os. Der skal være fuldt fokus fra start i morgen og så håber jeg at vores fans giver den fuld gas. Det var fantastisk at mærke stemningen i Esbjerg allerede inden at vi gik på isen, lyder det fra Simioni inden kampen. 

Det forventer vi: Jamen, det kan kun blive et drama mere. Det her virker fuldstændig uforudsigeligt. SønderjyskE lille favorit med et toptændt publikum i ryggen.

Hold øje med: Nikolaj Krag-Christensen og Charlie Combs kunne være mænd for afgørende mål for SønderjyskE. Andreas Grundtvig og måske en Philip Larsen er oplagte esbjergensere til at gøre det onde ved rivalerne. 

Skader/karantæner: Søndag stillede SønderjyskE uden Nicolaj Henriksen, Daniel K. Hansen, Mathias Borring Hansen, William Boysen og Cam Spiro, mens Esbjerg måtte undvære Mikkel Rask og Cam Brown.

Historikken: Det er syvende gang de to hold mødes i bedst af syv-æraen. De tre første serier gik til SønderjyskE, de seneste tre er gået til Esbjerg. Hvert hold har vundet en serie med 4-2. 

Statistikken: Det er ganske bemærkelsesværdigt, at de to backer Brown og King, er de eneste to Esbjerg-imports, der har scoret for Energy i serien. Helt anderledes forholder det sig hos modstanderen, hvor importspillerne trækker pointlæsset med Haag og Combs i spidsen. 8 af 11 mål er kommet fra udenlandske stave. 


HETAG UGENS HOLD: SE HVEM der er med lige her OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates