Kampstart 19:30 i Bitcoin Arena

Det bliver dramatisk igen.

Rungsted er oppe 2-0 i finaleserien og historisk set er vi altså derude, hvor en 3-0-føring i en serie nærmest er lig med sejr i hele serien. Intet hold i Danmark har jo tidligere formået at vende 0-3 til en 4-3-sejr i en bedst af syv.

Så derfor har Aalborg virkelig kniven på struben i aften, hvor opskriften fra Garth Murrays tropper må være at sætte endnu mere tempo, endnu mere fysik i gang for at presse det decimerede Rungsted-hold, der er nede på mandskab. 

Kun ved at hæve sig et niveau eller to på det arbejdsmæssige og mentalt parate parameter, kan Aalborg vende bøtten mod et Rungsted-hold, der synes at have en magisk evne til lige nøjagtig at hive sejren hjem, når det gælder. 

- Det handler om, at vi skal gøre det bedre end i den her kamp. Så skal vi fokusere på, at det udelukkende handler om at vinde næste kamp. Der er ikke så meget andet at gøre. Vi skal glemme den her kamp, og så er det bare videre, sagde en bundærlig Garth Murray, Aalborg-træner, efter søndagens kamp hjemme i Bentax Isarena.

Han kan hurtigt læse sig til, hvornår Rungsted plejer at være skarpest for øjeblikket.

Rungsted har spillet 11 tredje perioder i løbet af slutspillet, og kun i den første kamp i semifinalen formåede SønderjyskE at vælte grundserievinderne i de sidste 20 minutter. En enkelt gang er en tredje periode endt 2-2 - også i semifinaleserien, men her endte Rungsted altså med at score det afgørende mål kort før tid.

Hele ni gange ud af de 11 tredje perioder har Rungsted vundet de sidste 20 minutter, og den statistik understreger altså kun, at Aalborg virkelig skal være på stikkerne i aften, når kampen skal afgøres. 

Spændende i forhold til opstillingerne, om Aalborg-træner Murray med Julian Jakobsen tilbage efter karantæne måske vælger at rokere lidt om på kæderne og ryste posen for at finde mere målfarlighed. 

Kunne man for eksempel forestille sig Julian Jakobsen tilbage med Højbjerg-tvillingerne og Morin sammen med Spelling og MacDonald eller Kabanov med Duffy og Jeppe Jul nede i en også farlig tredjekæde med en af de to førnævnte?

Eller kører Murray videre med de formationer, der - uden at score mål - lagde et markant pres på Rungsted i den første kamp og spillemæssigt leverede en glimrende præstation.

Det forventer vi: At Aalborg kommer med stort tempo og ekstra gnist - nøjagtig som i den første finale, hvor det i store træk var målmand Nihlstorp, der reddede Rungsted. Der må også være en tanke fra Aalborg om simpelthen at kunne slide modstanderen op i løbet af en lang serie. Men desto længere Rungsted holder kampen tæt, desto mere mentalt kommer kampen over på Rungsteds side. 

Hold øje med: Julian Jakobsen scorede i flæng i semifinalen og er tilbage i aften med stor motivation. Kan det blive ham, der træder frem hos Aalborg? Hos Rungsted kunne Jakobsens gamle ven Nichlas Hardt sagtens blive en mand, der går efter matchvindertitlen i aften. Målmandsduellen naturligvis også vigtig. Får Aalborg skudt hul på Nihlstorp og hos Sørensen er der ikke råd til en eneste fejl, der eventuelt koster mål.

Skader/karantæner: Kun Ladehoff kan forventes ude hos Aalborg, mens Rungsted potentielt har Olsson, Green, Persson og Andersson ude. Ingen af de fire spillede senest i Aalborg. 

Historikken: Nu skal Aalborg knytte sig til de mange kampe i grundspillet, hvor det lykkedes at score fem-seks mål mod Rungsted. Mon ikke Murray har taget et kig på både powerplayspillet og de faste angrebssituationer i de kampe for at knække Nihlstorp-koden? Fem af seks kampe i grundspillet gav altså fem eller seks mål til Rungsted.

Statistikken: Selv om alle var enige om, at Rungsted var bedre med søndag end fredag, fortæller tallene stadig om massivt puckovertag til Aalborg, der havde pucken i fem mod fem-spil i 12 minutter mere end Rungsted. Aalborg vandrede rundt i offensiv zone i 19:40 minutter mod 7:47 minutter til Rungsted. 


RETRO: DM-hyldest for 37 år siden: Guld på sengekanten HERLEV HENTER HORAK: Spændende tjekkisk målmand til Eagles