Kampstart 19:30 i Bitcoin Arena

Rungsted Seier Capital var stærkt kørende før pausen, og kommer ind til kampen i aften med et godt momentum.

Nordsjællænderne har tre sejre på stribe og kun tre mål imod, men skal til gengæld lige have hjulene i gang igen. 

Det bliver med to tilbagevendere på holdet, eftersom både Gustav Green og Cristopher Nihlstorp er meldt klar på et efterhånden ret bredt og på papiret ganske stærkt Rungsted-mandskab, der må være favorit mod Herlev.

Rungsted-direktør Thomas Friberg ridser situationen op i dagens kampprogram:

- Da Aalborg tabte torsdag aften i Esbjerg, er vi nu kun 0,5 point efter nordjyderne i stillingen, og med en sejr over Herlev fredag aften, kan vi
indtage Metal Ligaens førsteplads, medmindre Aalborg får fuld gevinst i returopgøret mod Esbjerg, der spilles samtidig med vores kamp. Der er hedt i toppen af Metal Ligaen, lyder det. 

Ørnene kommer med en kamp i benene fra onsdag aften mod SønderjyskE, og det må utvivlsomt være en fordel at have været i gang for Eagles. 

Matthias Asperup har også nu fået en kamp i benene for Herlev og kom ind i andenkæden med Joseph Jonsson og Magnus Molge. Asperup leverede en stor arbejdsindsats, og skal nu forsøge at lægge til med mål og point. Ganske usædvanligt har han endnu ikke scoret endnu efter 10 kampe i sæsonen.

Læg mærke til, at Herlev onsdag spillede mere bredt end tidligere og ikke bare automatisk samlede alle imports i de to øverste kæder. 

Hold øje med: Det har til gengæld en mand som Nichlas Hardt, der har været på pletten 10 gange og i den grad stået det rette sted foran mål. Hos Herlev ser Magnus Molge ud til at spille sig opad i hierarkiet med gode indsatser. 

Skader/karantæner: Både Gustav Green og Cristopher Nihlstorp er tilbage hos Rungsted, der til gengæld har Alexander True ude. Hos Herlev har det hele sæsonen været uden både Tobias Ruelykke og Max Vilstrup Olesen. Ellers ikke skader.

Statistikken: Rungsted har Metal Ligaens næstbedste powerplay efter Esbjerg, Herlev har ligaens næstdårligste boxplay efter Rødovre. Herlev skal altså holde sig væk fra straffeboksen i aften.

Det forventer vi: At Herlev kommer til at stå kompakt for at forhindre Rungsteds offensiv i at folde sig ud. Ørnenes chance for point skal komme ud fra en solid defensiv.

Historikken: Rungsted vandt 2-1 i det første opgør i sæsonen - i sidste sæson delte de to hold seks kampe i grundspillet. 


Ligaformand overrasket over de mange tilgange OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox