Kampstart 17:50 i Bitcoin Arena

Efter to vildt tætte kampe er det nu statistisk set Rødovres sidste chance for at gribe ind i serien mod Rungsted. 

Bagud 0-3 i kampe er stort set garanti for et farvel og tak, så man kan virkelig sige, at Rødovre har kniven for struben i aften. 

Og de må sidde med en blanding af ærgrelse og stolthed over indsatserne i de to første kampe hos Rødovre.

Ærgrelse, fordi grundspils-otterne simpelthen skulle have vundet en af de to første tætte kampe og dermed være helt med i serien. Stolthed, fordi Rødovre altså har presset Rungsted til det yderste af neglene i to kampe.

Det sidste - stoltheden - skal bære i aften, samt kynismen. For den var ikke til stede søndag. Nok kunne Rødovre med rette føle sig snydt ved 4-4-målet, men en 3-1-føring tidligere i kampen blev altså forspildt alt for hurtigt.

Hos Rungsted kunne træner Hjalmarsson i begge kampe hidtil glæde sig over netop kynisme og skarphed i de afgørende situationer. Rungsted har været vant til at vinde i hele sæsonen, og det er lige netop det mentale overskud fra grundspilet, der har sendt Rungsted på sejrskurs i de to første kampe. At være vant/ikke vant til at tackle de afgørende situationer med succes er også en forskel mellem at være nummer et og otte i serien.

Hold øje med: Fransk Leclerc er en yderst farlig mand, og det er en mand som Leclerc, der skal sætte de vigtige kasser i aften for Rødovre. Hos Rungsted fortsætter Shane Hanna sin formidable sæson. Hattrick i søndags - bare fremragende.

Skader/karantæner: Der er næppe tvivl om, at Marcus Olsson ikke spiller i aften efter det riv han fik over armen, da han blokerede Jonatan Nielsens skud. Kaptajnen bliver svær at undvære for Rungsted. Hans fravær kunne sende en Charlie Sarault op i førstekæden. Rungsted senest også uden Rosenthal og Røndbjerg. Rødovre manglede Frederik Kaels og Jonas Sass i søndags udover de langtidsskadede folk Mauritzen og Zorko. 

Det forventer vi: At Rødovre vil arbejde nøjagtig så hårdt som fredag og søndag for at forsøge at vende serien. En god start på kampen er afgørende for gæsterne i dag mod et Rungsted-hold, der har mentalt overskud og derfor også fremstår som favorit trods savnet af kaptajnen.

Historikken: Det bliver sværere og sværere for Rødovre at se tilbage til en sejr over Rungsted i denne sæson. Otte gange af otte mulige har Rungsted nu vundet de indbyrdes opgør. Desuden har Rungsted nu - tællende tilbage til 2018/19 - vundet otte playoff-kampe på stribe. 

Statistikken: Rungsted har i begge opgør været skarpest i tredje periode. Det var 15-5 i skud i søndags i gæsternes favør i de sidste 20 minutter. Den trend skal Rødovre vende. 

 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles TO SPILLEDAGES KARANTÆNE til Craig Puffer, Esbjerg Energy