Kampstart 20:30 i Bentax Isarena

Serierne Rungsted-Rødovre og Aalborg-Herlev ligner hinanden i den forstand, at "underhundene" virkelig har bidt fra sig. Troede man, at Herlev var et let bytte for Aalborg efter den dårlige afslutning på grundspillet af ørnene, så skulle man tro om igen efter de to første semifinaler.

En tidlig 2-0-føring i den første kamp og et fremragende comeback i søndags har været Herlevs flotte leverancer hidtil i serien.

Desværre - nøjagtig som for Rødovre - har det endnu ikke rakt til sejr for Eagles, og derfor er ørnene ilde ude i serien mod Aalborg Pirates. Historisk set er 0-3 nede ikke noget, man har brug for i en serie, og man kan - nøjagtig som i Rungsted-Rødovre-serien - igen kigge på forskellen på at være "vant til at vinde" i grundspillet og den selvtillid, der kommer med der - og det modsatte, hvis man kommer fra en af de nedre placeringer i grundspillet. 

Patric Wener har fået de folk til at levere, der SKAL levere offensivt. Thörnberg, Tikkinen og Asperup alene har stået for fire mål i powerplay i to kampe, og det er ganske enkelt formidabelt. Til gengæld har Herlevs mest benyttede spillere også de største minusser i plus/minus-statistikken. 

Det må dog forventes, at Aalborg lægger al mulig opmærksomhed på Thörnberg, når og hvis Herlev får powerplay. Thörnberg fire mål har været fra stort set samme position, men det skal til svenskerens fulde anerkendelse siges, at han har et skud, der efter al sandsynlighed er Metal Ligaens bedste.

Sikke en kanon, men næste geled skal altså også levere produktion for Herlev, hvis Eagles skal have en chance for at trække serien længere ud.

Aalborg Pirates har leveret to præstationer, der måske ikke har været på højeste topniveau, men altså nok til at vinde. I aften må man forvente fire Aalborg-kæder, der kommer ud for at lægge det totale pres på gæsterne. Og Herlev skal vel næppe forvente at kunne klare at være bagud med to eller tre mål tidligt i kampen. 

- Det er selvfølgelig et hundrede gange bedre, at der nu står 2-0 i serien, end hvis vi havde tabt kampen her i Herlev. Men som sagt: stor respekt for Herlev, der aldrig giver op. Lært af erfaringen, og det ser vi jo også i dag, så skal vi altså op på fire sejre, før serien er afgjort, så det er på med arbejdshandskerne igen på tirsdag, siger sportschef Ronny Larsen til Nordjyske før kampen i aften.

Hold øje med: Magnus Molge kunne være den "målscorende joker" som Herlev kunne hive op af æsken i aften, hvis det er andre spillere, der skal træde i karakter. Hos Aalborg er Jeppe Jul Korsgaard i opadgående formkurve med tre point foreløbig i to kampe.

Det forventer vi: At Aalborg angriber tungt fra kampens begyndelse i forsøget på at ryste modstanderne hurtigt og effektivt. Desto længere Herlev holder nullet, desto større bliver Eagles' sejrschancer.

Statistikken: Jesper Thörnberg har skudt 22 gange på mål i to kampe. 12 af skuddene har ramt målet. Hos Aalborg er Martin Lefebvre og Kirill Kabanov også på tre point som Jeppe Jul Korsgaard.

Historikken: På den front ser det ikke alt for godt ud for Herlev, der har tabt 9 af de seneste 10 kampe inklusive grundspillets afslutning. Fire af dem har været mod aftenens modstander fra Aalborg. 

Skader/karantæner: Herlev var uden Alexander Lindqvist-Hansen søndag. De langtidsskadede Ruelykke og Vilstrup Olesen var heller ikke med, ligesom Simon Golbert. Eagles stillede med syv backer og 11 angribere mod et Aalborg-hold med syv backer, 13 angribere og Josh MacDonald ude. 

HUSK TV2 SPORT SENDER HOCKEYNIGHT med optakt fra 20:15. 


UGENS HOLD: Se hvem der er med i A-kæden OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Rødovre MB