Kampstart 15:00 i Bitcoin Arena

Der er festligholdelse i Rungsted i eftermiddag, når tre trøjer - "Holten Møller" nummer 4, Morten Green nummer 13 og Nikolaj Rosenthal nummer 15 - trækkes tilbage i forbindelse med kampen mod Rødovre. 

Der bliver formentlig fyldte lægter i Bitcoin Arena til hædringen og kampen mod de klassiske rivaler, og hovedmenuen kan sagtens blive en god ishockeykamp.

Begge hold kommer nemlig med gode sejre fra torsdag og fredag: Rødovre slog Esbjerg med 2-1 efter overtid, mens Rungsted altså fredag aften vandt i Herlev med 2-0. 

Brett Thompson har fået en formidabel start på tiden i Rungsted med to mål i to kampe og hans samarbejde med Matt Pompei og en stærkt kørende Magnus Carlsen har fungeret glimrende. Vi lægger også mærke til, at Rungsted blot har lukket to mål ind i løbet af sidste uge og måske derfor også har fået tiltrængt styr over defensiven.

Det var ikke tilfældet, da Rungsted og Rødovre lige før landsholdspausen tørnede sammen i to opgør, som Rødovre begge vandt.

På den baggrund kan Rødovre altså også komme ind med optimisme og tro på en sejr, der i givet fald vil bringe Mighty Bulls op på en afstand på syv point til Herlev på ottendepladsen. 

I optakten før kampen mod Esbjerg kaldte vi på de finske angribere og de kvitterede med at afgøre kampen i overtid, og det bliver igen Gymer, Saarelainen og co. i Rødovres importlinje, der skal spille hovedrollen, hvis Rødovre skal have point med hjem. 

Hold øje med: Men naturligvis kræver en sejr mod et Rungsted-hold i hopla også en stor præstation af William Rørth i Rødovre-buret. Han er oppe mod en Lucas Andersen, der på fornem vis scorede Rungsteds 2-0-mål i Herlev fredag aften.

Det forventer vi: Det bliver en svær eftermiddag for Rødovre, der kommer til at blive udfordret tungt af Rungsteds efterhånden meget brede offensiv. Det ligner en hjemmesejr og revanche til Rungsted for de to seneste kampe.

Skader/karantæner: Nick Moutrey og Jacob Gammelgaard ude for Rungsted fredag aften, mens Rødovre torsdag mod Esbjerg manglede Alberto Pison og Christian Thunbo. 

Historikken: Rungsted vandt det første opgør med 5-2 hjemme i Bitcoin Arena, mens Rødovre altså vandt dobbeltopgørene lige før landsholdspausen og scorede fem point via sejre i Bitcoin Arena og Rødovre Centrum Arena.

Statistikken: William Rørth tog hele 43 skud for Rødovre i kampen mod Esbjerg fredag aften. Samme aften leverede David Grubak en stor præstation ved at holde nullet mod Herlev. 24 skud holdt Rungsted-målmanden. 


OPTAKT: Frederikshavn WH-SønderjyskE HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Frederikshavn