Kampstart 19:00 i Frøs Arena

SønderjyskE er så formstærke som sjældent set i de seneste måneder, og derfor kan aftenens hjemmehold formentlig sagtens udfordre et Aalborg-hold, der kommer fra et 4-6-nederlag hjemme mod Herning, hvor en katastrofal første periode kostede muligheden for point.

- Nogle lærer hurtigt, andre lærer langsomt. Vi har længe understreget vigtigheden af at få pucke og spillere foran modstanderens mål. Målene i de sidste tre kampe er et resultat af, at det er lykkedes. Vores backs skyder mere, og vi har været klar inde foran mål, siger Mario Simioni, SønderjyskE-træner, til JydskeVestkysten.

- Det er naturligvis meget sjovere at være i omklædningsrummet nu. Og også på isen og på bænken under kampene. Vi spillede en virkelig solid kamp i går (mod Herlev søndag, red.). Spillerne gør det virkelig godt, og de arbejder sammen. De viser meget mere passion i kampene, og det giver os resultater, lyder det.

Men trods passion og medgang bliver det ikke nemt for SønderjyskE i aften mod et Aalborg-hold, der er tæt på fuldtallig og – hvem ved – måske har den nye mand Ben Duffy med, hvis hans papirer er gået i orden. Selv uden Duffy har træner Murray skræmmende mange strenge at spille på, og det spilstærke Pirates-hold sætter dagsordenen mod enhver modstander, hvis tingene ruller for nordjyderne.

Historikken: Aalborg Pirates har vundet de første to opgør mod SønderjyskE i sæsonen, men den første match i Frøs Arena var helt tæt og jævnbyrdig. 4-1 og 5-3 har Pirates vundet.

Skader/karantæner: Daniel Nielsen, Anders Førster, William Boysen, Matt Prapavessis og Victor Rollin Carlsson ude for SønderjyskE senest. Aalborg spillede i den seneste kamp mod Herning uden Martin Højbjerg og Martin Lefebvre, mens Ben Duffy venter i kulissen.

Det forventer vi: Et SønderjyskE-hold i god form kommer til at presse Pirates til det yderste. Det bliver jævnbyrdigt i Frøs Arena.

Statistikken: Det er sjældent, SønderjyskE har været over Aalborg i formbarometeret i denne sæson, men i de seneste fem kampe hedder den altså 10-5 i point i lyseblå favør.

Hold øje med: Patrick Galbraith er ved at finde formen igen og spillede et par gode kampe i sidste uge. Hos Aalborg fik Cody Donaghey debut mod Herning forleden. Kan han gøre ”impact” hos Aalborg?


OPTAKT: Odense Bulldogs-Frederikshavn WH OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox