Kampstart 19:00 i Bitcoin Arena

Allerede i aften afslutter Herning og Rungsted grundspillets ”serie” mellem de to mandskaber, der måske tørner sammen senere på sæsonen igen i en serie i slutspillet. Derfor er kampen i aften heller ikke uden ”mental” betydning for de to mandskaber, der også i tabellen begge har en agenda at spille for.

Rungsted arbejder for at holde sig på førstepladsen, mens Herning har et flig af håb om at udfordre Esbjerg på tredjepladsen, mens det samtidig gælder om at holde Frederikshavn bag sig og holde fast i fjerdepladsen og dermed hjemmebane i slutspillets første runde.

Herning kommer fra en 6-4-sejr i Aalborg, der blev grundlagt på en hel perfekt første periode, som blev vundet med 5-1.

- Fysisk havde de lidt mere overskud. Vi spillede med kun fem backer hele kampen, de havde otte backer at rotere med. Vi har været gennem corona, og de har haft en lang kamppause. Alt i alt havde de lidt mere overskud, og så er det naturligt, at vi kom lidt under pres, mener Ben Cooper, der ellers var svært tilfreds med det meste, Herning leverede i det nordjyske.

Rungsted vandt senest 5-4 i Herlev og har måttet justere en del på opstillingen på det seneste på grund af skader. Det har betydet masser af ansvar og værdifulde minutter til flere af de unge mennesker på Rungsted-holdet, og det kan komme førerholdet til gode senere på sæsonen.

Historikken: Rungsted vandt de to første opgør klart, men siden har Herning taget over med tre sejre på stribe, den ene efter overtid. Sjette og sidste opgør altså i grundspillet i aften.

Statistikken: Det er mødet mellem nummer et og to på formbarometeret over de seneste fem kampe. Herning står med 11 point, mens Rungsted har 10 point i den seneste håndfuld matcher.

Det forventer vi: En match af slutspilskarakter. Der kæmpes om et mentalt overtag, HVIS de to hold ryger ind i hinanden i slutspillet senere på sæsonen. Herning favorit på grund af de mange på Rungsteds fraværsliste.

Skader/karantæner: Reid McNeill og Daniel K. Nielsen kan være på vej tilbage efter Corona-betingede afbud. Peter Eg Larsen er ude med en knæskade for Herning, mens Rungsted nu har mistet Jonas Røndbjerg ud over en skadesliste, der på det seneste har talt Mathias L. Hansen, Mathias Røndbjerg, Tim Daly, Joachim Holten Møller og Jacob Gammelgaard.

Hold øje med: Rasmus Andersson har været brandvarm på det seneste og har sneget sig opad på topscorerlisten i Metal Ligaen. Hos Herning er duoen Bau og Brace stærkt kørende pt – og svær at arbejde med for modstanderen.


OPTAKT: SønderjyskE-Aalborg Pirates JONAS RØNDBJERG tilbage over Atlanten og til AHL