Kampstart 20:00 i Frøs Arena

Sæsonens absolut vigtigste lokalderby i syd spilles i Vojens, hvor rivalerne fra Esbjerg kommer på besøg. 

Det er blot at tage et kig på tabellen for at lure kampens betydning: SønderjyskE står med 70 point, Esbjerg med 66. Begge hold har spillet 42 kampe. 

Så hvis SønderjyskE tager tre point i aften, ligner det en hjemmebanefordel i kvartfinalen. Hvis Esbjerg derimod rammer en treer, er der momentum til Energy og blot et enkelt point mellem de to mandskaber.

- Den rytme og det spændingsniveau, som har bragt os succes, skal vi have med ind til de seks sidste kampe, men også i slutspillet. Det handler om disciplin, arbejdsindsats og gode beslutninger. Det har bragt os op i tabellen og skal gerne ikke bare bringe os længere op, men også give os mulighed for succes i slutspillet, siger en optimistisk Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.

Han kan - skriver JydskeVestkysten ligeledes - formentlig igen disponere over Grayson Downing, der har været ude på det seneste. 

SønderjyskE kom skidt ud fra Metal Final4-weekenden. Det blev 1-6 mod Aalborg Pirates i semifinalen. Det er tid til revanche,  

– Vi ved, at vi ikke har spillet vores bedste hockey og alle viser nogle frustrationer, men vi viste også herhjemme mod Odense, at vi med det rigtige mindset kan finde vores spil igen. Så vores fokus er på at arbejde med et positivt mindset samt at opmuntre hinanden. Det vil også hjælpe vores holddisciplin og eliminere taktiske nedbrud og få os til at undgå at tage unødvendige udvisninger, lyder det fra SønderjyskE-cheftræner Mario Simioni i optakten på klubbens hjemmeside. 

Skader/karantæner: Det synes at være sluppet ud, at Steffen Frank får to spilledages karantæne for weekendens forseelse i Aalborg. Rasmus Lyø og Cam Spiro spillede ikke i weekenden og SønderjyskE's administrerende direktør Klaus B. Rasmussen melder Nikolaj Krag-Christensen ude og Nicolai Bryhnisveen tvivlsom. Hos Esbjerg er Philip Larsen og Simon Grønvaldt tvivlsomme (influenza), mens Tuomas Vartiainen sidder ude med en brækket tå. 

Det forventer vi: Hård fight og jævnbyrdighed med Esbjerg som smal favorit grundet momentum fra de seneste opgør.

Historikken: Esbjerg har vundet de seneste tre indbyrdes opgør: 6-2, 4-3 (overtid), 3-1 og har dermed overtaget SønderjyskE's "sejrsrække" fra de første to matcher, som de lyseblå vandt 5-4 i Esbjerg og 2-1 hjemme.

Hold øje med: Grayson Downing er pokkers vigtig for Esbjerg og hans eventuelle comeback kan blive vigtig for vestjyderne. Hos SønderjyskE skulle Charlie Combs være på "100 procent" og skal være en af de aktører, der spiller en større rolle hos SønderjyskE. 

Statistikken: Powerplay-situationerne bliver naturligvis vigtige i aften og her har netop Charlie Combs været fremmeste mand hos SønderjyskE med 5 mål, mens Esbjerg har Oliver Kjær og Will Merchant (begge tre mål) som bedste powerplay-målscorere. 


Rungsteds fredagsfest og Byens Kamp: Få billetter frigives torsdag TO SPILLEDAGES KARANTÆNE TIL STEFFEN FRANK, SønderjyskE Ishockey