Kampstart 20:00 i Frøs Arena

De to "2000-rivaler" er klar til sæsonens første Metal Liga-slag efter en enkelt testkamp som sønderjyderne vandt sikkert på hjemmebane i Frøs Arena.

Hverken Mario Simioni eller Pekka Tirkkonen vil tillægge det nogen betydning, hvordan en træningskamp, nærmere at begge hold er kommet fornuftigt fra start.

Vi er rigtig glade for sejren over Rungsted. Alle kampe er naturligvis vigtige, men alle hold kæmper for at komme med til Final4, så derfor er der ekstra pres på i de første 16 runder, siger træner Mario Simioni. 

- Vi har fået en god start på sæsonen og spiller noget godt ishockey. Tirsdag aften skal vi starte som vi sluttede i kampen i Rungsted. De første 40 minutter i fredags var lidt for sløset, og det går ikke imod et hold som Herning. Derfor er det største fokuspunkt at vi skal starte kampen, som vi sluttede i Rungsted og så sætte 60 gode minutter sammen. Gør vi det, så kommer de gode resultater af sig selv, lyder det fra hjemmeholdets træner.

- Vi har et spændende hold med en stabil grundidé om, hvordan vi gerne vil gøre tingene. Men også en trup med mange spillere, der kan gøre noget på egen hånd, siger Morten Poulsen, Hernings kaptajn, til Sportherning.dk. 

- Der skal vi spille op til vores bedste for at få tre point, men det er også planen, at vi skal spille 60 gode minutter dernede. Det er en svær kamp, men også en rigtig fed kamp. Det er altid sjovt at møde sønderjyderne, lyder det fra Hernings kaptajn. 

Det forventer vi: Et hårdt, tæt slag mellem to disciplinerede. Det bliver stensikkert tæt til det sidste. 

Hold øje med: Nikolaj Krag-Christensen har været stærkt kørende for SønderjyskE hidtil i sæsonen og har haft godt af et nyt miljø. Hos Herning var Miska Humaloja flyvende mod Rødovre fredag aften og blev aftenens aktør for midtjyderne.

Skader/karantæner: Alex Lavoie og Mathias Borring har endnu ikke fået sæsondebut for SønderjyskE, mens Petter Hansson og Lukas Lundvald og Joachim Linnet senest sad ude for Herning mod Rødovre. 

Historikken: Seks kamp i sidste sæsons grundspil bød på seks hjemmesejre. En enkelt gang trak Herning SønderjyskE ud i overtid i Frøs Arena. 

Statistikken: SønderjyskE er kommet forrygende fra start med blot 1,8 mål i snit imod. Herning har set Mathias Bau Hansen komme fremragende fra start med fem point i tre kampe. 


Magnus Sundquist: Vidste godt, det ville blive hårdt OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates