Kampstart 17:50 i Frøs Arena

Sikke et drama vi havde søndag eftermiddag i Herning, hvor en 50-50-kamp faldt ud til SønderjyskE's fordel, da Cam Brown scorede i overtiden. Det mål bragte SønderjyskE på 2-0 i serien, og dermed er det altså opad bakke for midtjyderne, der dog kunne spore både spillemæssig og mental fremgang i forhold til den miserable åbningskamp i Vojens.

- I dag (søndag) bragte vi os i en situation, hvor vi kunne have vundet. Det er selvfølgelig frustrerende, at vi forbedrer os markant uden at vinde. Serien bliver hårdere nu, men opgaven er ikke meget anderledes. Vi skal stadig vinde den næste kamp. Det er hele tiden vores fokus, sagde Herning-træner Ben Cooper til Herning Folkeblad efter kampen i Kvik Hockey Arena.

SønderjyskE-mandskabet rider lige nu på en større bølge af selvtillid, hvilket sejren i Herning understregede.

At man ikke lader sig knække af at være bagud 0-2 i Kvik Hockey Arena er et kvalitetstegn, men kan sønderjyderne holde Blue Fox stangen for døren igen i aften.

SønderjyskE-målmand Patrick Galbraith ærgrede sig over, at der ikke var tilskuere til den medrivende kamp i søndag, som han kaldte for en rigtig god slutspilskamp. 

- Herning var stærkere end i fredags, hvilket ikke var overraskende for os. Det var en hjemmekamp for dem, og vi ved alle, hvor vanskeligt det er at spille i Herning. Det havde vi forventet, men vi stod godt op mod dem. Vores indsats var den samme som fredag. Vi spillede hurtigt og udnyttede vores gode fysik og stod godt i forsvaret. Også i undertal. Nok var cifrene anderledes end fredag, men en sejr er en sejr, sagde Galbraith til Der Nordschleswiger efter kampen. 

Det forventer vi: Et Herning-hold, der kommer til at stå tæt og afventende i egen zone og vil forsøge at køre på omstillinger. Vigtigt ikke at komme bagud mod det selvtillidsfyldte hjemmehold. 

Skader/karantæner: Herning uden Rasmus Nielsen og Mathias Bau søndag eftermiddag, hvor SønderjyskE manglede Daniel Nielsen, Mikkel Jensen og Emil Bejmo. 

Hold øje med: Kristian Jensen og Morten Poulsen har været toneangivende for Herning fremad i spillet. Der er brug for flere skyts hos midtjyderne. Hos SønderjyskE fortsætter Martin Eskildsen sin flotte sæson. Klingende præcist skud, da han scorede i søndags. 

Statistikken: Patrick Galbraith har haft overhånden i duellen mellem de "to gamle drenge" i burene. 92,75 procent mod Nielsens 85,71. Den trend skal vendes i aften.

Historikken: Da de to hold senest spillede slutspil mod hinanden, i 2014, førte Herning 2-0 i kampe. Den serie endte i syv kampe. Kan Herning gentage SønderjyskE's kunststykke fra dengang? Herning har i tiden med bedst af syv-serier aldrig tabt 4-0 i en serie, så den historik taler for, at vi mindst får fem kampe i den her dyst.


TO SPILLEDAGES KARANTÆNE til Craig Puffer, Esbjerg Energy Ny investor på vej ind i Odense Bulldogs: Nu skal bøtten vendes