Kampstart 18:00 i Frøs Arena

Tidlig faceoff i Vojens i aften, hvor SønderjyskE og Herning tørner sammen i regulært topopgør.

Det gælder kampen om andenpladsen - for Herning måske førstepladsen, hvis Aalborg svipser hjemme mod Rungsted. Herning står med 52 point for 26 kampe, mens SønderjyskE har 49 point for en kamp færre. 

Sønderjyderne kommer fra et nederlag på straffeslag mod Rungsted tirsdag aften og Mario Simioni har taget et par lektier med fra den kamp som han pointerer på SønderjyskE's hjemmeside.

- Vi fik ikke den start vi ønskede i Rungsted, men vi fik os godt arbejdet tilbage i kampen og vi havde også chancerne til det ekstra point i overtiden, lyder det. 

- Der er dog ikke plads til nogen slow-start torsdag aften imod Herning. Vi ved de vil komme med alt hvad de har, så vi skal være på stikkerne fra start. Vi ved de vil hælde en masse pucke på mål, så det er vigtigt at vi får blokket deres skud og dem holdt på ydersiden. Offensivt skal vi holde os til vores egen gameplan og holde det så simpelt som muligt. Vi skal arbejde stenhårdt fra første sekund, for det en god måde at måle os selv med et stærkt hold som Herning, siger Mario Simioni.

Og Herning har netop været stærke og solide på det seneste. I kampene mod Rungsted, Rødovre og Esbjerg har midtjyderne blot lukket et mål ind i snit pr. kamp og står dermed fremragende i defensiven foran Emil Kruse for øjeblikket.

- For os handler det om at komme godt fra start, da SønderjyskE plejer at komme stærkt ud i højt tempo. Hvis vi sørger for at stå stærkt i defensiven, arbejde hårdere end dem samt have tålmodighed i vores puck-omgang tror jeg vi går en spændende kamp i møde, siger Hernings Simon Schleicher til klubbens hjemmeside. 

Det forventer vi: Det er den nød, sønderjyderne skal forsøge at knække og samtidig være opmærksomme på Hernings stærke omstillinger. Det bliver en balance for hjemmeholdet og gennemgående har vi altså to hold med kæmpe respekt for hinanden - og i øvrigt med stor disciplin. En god start kan blive altafgørende.

Det indbyrdes kampe: Sådan har det nemlig været i de seneste to opgør mellem rivalerne. Herning vandt 7-0 i den første kamp hjemme og kørte SønderjyskE over fra start. Derefter blev det 5-3 til sønderjyderne i en kamp, hvor Herning blev fanget på bagben og senest vandt Herning første periode 2-0 og endte på en 3-1-sejr over SønderjyskE hjemme. 

Hold øje med: Yannick Vedel var på stikkerne i seneste hjemmekamp for SønderjyskE med to mål mod Herlev, mens Herning altså pt. har en Emil Kruse, der holder scoren nede hos modstanderne.

Skader/karantæner: Senest var SønderjyskE uden O'Donnell, Öhman, Szmatula, Boysen og de to U20-landsholdsspillere Jeppe Müller og Jonas Borring Hansen. Herning har to reservemålmænd, Thor Baden og Magnus Wulff med U20-landsholdet, hvor Lukas Bang og Frederik Brændgaard er bærende kræfter. Hernings hjemmeside melder den øvrige trup klar til kamp. 

Statistikken: Vi har at gøre med de to mest formstærke mandskaber i Metal Ligaen. SønderjyskE har 13 point og fire sejre i de seneste fem kampe, mens Herning står med 11 point for den seneste håndfuld matcher. Også her er det altså et topopgør. 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Esbjerg