Kampstart 19:00 i Frøs Arena

Vi har sæsonens første opgør mellem SønderjyskE og Rødovre Mighty, to hold, der begge kæmper for at slippe væk fra Metal Ligaens nedre region. Begge hold er i "bund fem" og Rødovre endda helt nede på sidstepladsen, men dog skal det siges, at aftenens gæster i Vojens med otte kampe har færre kampe end samtlige andre hold i ligaen.

I forhold til Odense på næstsidstepladsen har Mighty Bulls hele tre kampe i hånden, så helt forfærdeligt ser det ikke ud for Thor Dreslers tropper, der fik den seneste kamp aflyst på grund af Covid19-smitten i Herlev.

Den seneste store historie vi hørte fra Rødovre var farvellet til Matthias Asperup, og spørgsmålet er, hvordan det kommer til at påvirke på isen, hvor Mighty Bulls ikke præsteret synderlig fremragende hidtil. Mighty har tabt fire af de fem seneste kampe og præsenterer følgende opskrift på klubbens hjemmeside. 

- Den sønderjyske defensiv har været stabil og er den, som har lukket tredjefærrest mål ind i ligaen. Derfor bliver én af nøglerne til at vinde kampen at få dirket Mario Simionis forsvar op og sendt nogle pucke i nettet. Samtidig skal der lukkes af bagude, for der er gået for mange mål ind i udekampene. Der skal spilles disciplineret og fejlene i egen zone skal minimeres, for både Rørth og Voris har stået gode kampe, lyder det på Mightybulls.dk, mens SønderjyskE-sportschef Kim Lykkeskov konstaterer følgende efter det seneste 1-2-nederlag i Esbjerg fredag aften.

- Vi spillede en god kamp i Esbjerg og gjorde mange ting rigtigt. Det skal vi bygge videre på. Vores skøjteløb var rigtigt godt og indsatsen kunne der ikke sættes en finger på. Nu skal vi bare have gang i målscoringen også, og det må gerne ske mod Rødovre, siger Lykkeskov til klubbens hjemmeside.

Hold øje med: Godt spørgsmål der fra Kim Lykkeskov, der endnu ikke har fundet sin "goalgetter" i denne sæson. Lige præcis sådan en mand mangler hidtil på SønderjyskE-mandskabet. Rødovre har lidt samme problem, der synes heller ikke at være en "naturlig målscorer" i truppen.

Skader/karantæner: Mike Little skulle være på vej tilbage, men spørgsmålet er, om han "gemmes" til efter landsholdspausen. Anders Biel spiller stadig ikke, mens Victor Rollin Carlsson og Mikkel Jensen formentlig stadig er ude grundet positive Corona-tests. Rødovre har endnu ikke haft Zorko og Welychka i aktion, mens man har sagt farvel til Matthias Asperup. Heller ikke Jesper Horsted var senest med i Esbjerg. 

Det forventer vi: Det må være en tæt match, der er i vente mellem to hold, der formentlig fokuserer på at holde tæt bagude som førsteprioritet. Det kunne sagtens blive målfattigt og en etmåls-sejr til et af holdene. 

Historikken: Tre "regulære" sejre til SønderjyskE i sidste sæson, mens Rødovre snuppede tre sejre i overtid. Dermed 12-6 i point til SønderjyskE i sidste sæson. 

Statistikken: Hvem husker kampen fra december 2019, hvor Rødovre var foran 4-0 efter 16 minutter, men endte med at tabe 5-6 efter overtid? Mighty Bulls har i de seneste sæsoner lavet et par "lynstarter" i Vojens. Kunne det ske i aften?

 


Blue Fox-svensker ser god mulighed for at komme i gang på højt niveau OPTAKT: Herning Blue Fox-Odense Bulldogs