Matcher i Vojens, Herning og Aalborg

Test-sæsonen er i fuld gang, og i aften er seks Metal Liga-klubber i gang med at finde frem til opstillinger, kæder og lære de nye spillere (og trænere) at kende. 

Eneste hold, der endnu ikke har været i aktion, er Herlev Eagles, og det bliver heller ikke i aften, ørnene kommer i sving.

Det gør til gengæld SønderjyskE og Odense, der mødes for første gang siden den vilde kamp syv i Frøs Arena i slutspillet, hvor Mark Auk afgjorde sagen i overtid. Auk er fortid i Odense nu, og det samme er mange af de andre ansigter, der spillede for de to hold i fjor.

Men man fornemmer alligevel et lille "rivalry" mellem SønderjyskE og Odense, og kampene mellem de to hold plejer at være fysisk præget. 

– Jeg så flere positive elementer i kampen i fredags (SønderjyskE tabte 2-5 til Esbjerg), men I ved sikkert alle også godt, at jeg ikke var specielt imponeret over at vi lod fem scoringer stå ubesvaret hen. Det er en af de ting, vi har snakket om skal være bedre, siger SønderjyskE-træner Mario Simioni op til kampen til klubbens hjemmeside. 

- Det bliver en svær kamp. Odense har virkeligt forstærket sig siden sidste sæson og de har sikkert også godt med forventningsfulde fans med til kampen. Det er en træningskamp, så vi skal fortsat afprøve forskellige spilsystemer og folk af, men derfor skal vi alligevel spille 60 minutters ishockey og ikke 30 minutter som i kampen mod Esbjerg, siger han. 

I Herning er Frederikshavn på besøg. Det er anden gang de to hold mødes i preseason. Herning vandt den første match med 3-1 i Frederikshavn. 

- Vi træner godt og bygger roligt på. Der er fire træningskampe tilbage i de næste tre uger, og derefter begynder sæsonen jo med tre uger med bare én kamp om ugen, så der er tid nok til at få tingene på plads, siger Herning-træner Pekka Tirkkonen til klubbens hjemmeside.

Frederikshavn leverede en flot fredagsfight i Aalborg og vandt 4-3 på stor effektivitet og jernhårdt arbejde. Måske har træner Pelle Hånberg en trup, der kan drille i toppen i den kommende sæson. Hvem ved?

Endelig tager Aalborg Pirates imod Esbjerg Energy.

Her har vi også to hold, der plejer at være hidsige ved hinanden og spille kampene med stor intensitet. 

Hos Aalborg var man senest mod Frederikshavn uden Ben Carroll og Trevor Gooch, da deres papirarbejde ikke var faldet på plads endnu, men der er ikke noget nyt omkring dem endnu, men det kan nå at komme inden kampstart. Kaptajn Julian Jakobsen blev sparet i 3. periode i fredags, hvor der blev mere spilletid til nogle af de unge drenge.

Esbjerg Energy kom stærkt igen i Vojens og vendte 0-2 til 5-2. Philip Schultz var bedste mand hos Energy i fredags og vestjyderne imponerede med ganske solide 40 minutter. Til Esbjerg er kommet lettiske Edgars Kulda, der måske kan få sin debut i aften.

Hans CV virker ikke helt dårligt, og Energy ser efterhånden ganske stærke ud. 

Alle kampe har faceoff klokken 19, og alle tre matcher kan ses på www.danskishockey.tv


Aalborg Pirates vinder anden testkamp Knæskade tvinger Rasmus Nielsen til karrierestop