Herlev havde marginalerne på sin side i Spar Nord Arena og vandt 4-1 over gæsterne fra Odense

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 4-2 (1-0,1-1,2-1) Søndag eftermiddag var der anden akt af dette års kvartfinale mellem Herlev Eagles og Odense Bulldogs. Gæsterne fra Odense vandt den første kamp på hjemmebane i fredags med 4-2, i en kamp hvor Herlev havde sine chancer kampen igennem. Masser af powerplay og hele seks afslutninger på stolperne, men det var ikke nok til en sejr.

I aften var det Herlev, der havde marginalerne og fik udlignet til 1-1 i serien.

Begge mandskaber havde til aftenens kamp fået tilgang i de bagerste rækker. Brien Diffley var tilbage for Bulldogs efter et længere fravær grundet en skade, og hos Herlev kom Marius Kring tilbage til holdet, og var klar i tredjekæden.

Begge hold fortsatte deres fine angrebsspil fra fredagens opgør. Spillet bølgede frem og tilbage med store chancer i begge ender.

Lige som man regnede med, at det ene hold skulle have overtaget i kampen, så vendte spillet og chancerne.

Herligt for et velbesøgt Spar Nord Arena i Herlev. For det var hjemmeholdet der havde de største muligheder i kampens indledning. Og en veloplagt Mathias Asperup var en konstant trussel i Odense ende.

Det var også selvsamme Asperup, der havde sidste stav på målet til 1-0. Man sendte en hård puck mod mål, og her stod Maksim Popovic klar til at rette pucken i mål med den ene benskinne.

Begge målmænd havde flere store redninger og holdt dermed deres hold helt inde i kampen. Men selvom det var tæt på isen, og målchancerne store, så kom der først for alvor lidt intensitet ind i kampen hen mod afslutningen af perioden.

Indtil da havde der hverken været store tacklinger eller knusende nærkampe. 1-0 til Herlev efter de første tyve minutter var et fint billede af en tæt kamp.

Gæsterne kom flyvende ud til anden periode og var klart bedste hold gennem de første 15 minutter. Et godt højt pres af Odense gav dem flere gode muligheder for at få scoret, og det var også en puckerobring efterfulgt af et par smarte pasninger, der endte hos Merezhko, som kunne overliste Horak i Herlevmålet.

Inden da havde Popovic dog bragt hjemmeholdet foran 2-0 på et fornemt gennemspillet angreb, hvor Tobias Åhström holdt godt fat i pucken inden han spillede Popovic fri til scoringen.

Men det var Odense der var bedst perioden igennem, og det trak flere gange op til et udlignende mål, men det kom ikke.

Odense slap foden fra gaspedalen mod afslutningen af de midterste tyve minutter og det betød at Herlev kunne komme længere frem på isen. En situation mod slutningen af perioden, hvor Odense fik pucken over stregen, men dommerne vinkede afværgende da både Michaud og Törnberg var i målfeltet.

2-1 til et hårdt kæmpende hjemmehold inden tredje periode.

Herlev havde opgaven klar til sidste periode, men i stedet for at forsvare føringen hjem, så skabte man flere gode målchancer inden Luis Blak Olsen brød igennem og scorede til 3-1. Odense havde mistet lidt af sin dynamik, og angrebene kom kun sporadisk, og uden det helt store tryk.

I stedet fandt kampens spiller, Maksim Popovic, med en god pasning, en helt fri Mikkel Bertelsen foran Lekkas. Bertelsen fintede og scorede, og så var den kamp afgjort.

Herlev spillede sig på fornem vis inden i serien igen, og tingene er helt lige inden næste opgør finder sted på onsdag i Odense.

Herlev skal vinde på udebane, hvis de for første gang nogensinde skal kvalificere sig videre til en semifinale i "bedst af syv-æraen".

Vi får at se om det bliver på onsdag det sker, eller om Odense har andre planer.

HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Frederikshavn-Herning Blamagen visket ud - vigtig revanche for Aalborg