Målmanden fortsætter i barndomsklubben og ser frem til at spille for tilskuere igen

Patrick Galbraith har været en stærk mand i SønderjyskE-buret, siden sønderjyden for tre sæsoner siden – i sommeren 2018 – kom retur til Vojens og SønderjyskE Ishockey efter ni sæsoner i udlandet.

Den 35-årige målmand trækker også i SønderjyskE-trøjen de næste par år, da han har forlænget sin kontrakt med to sæsoner – frem til sommeren 2023.

Det skriver SønderjyskE i en pressemeddelelse, hvor Galbraith præsenteres således: 

SønderjyskE-direktør Klaus Rasmussen glæder sig over, at klubben også i næste sæson råder over en stærk målmandsduo, idet Nicolaj Henriksen har endnu et år tilbage af sin kontrakt.

- Vi har to dygtige målmænd, som hjælper hinanden og konkurrerer på lige fod. De fik begge mange kampe i den forgangne sæson, og også i næste sæson er vi godt besat på målmandsposten med to dygtige målmænd.

- Patrick Galbraith blev sammen med holdet stærkere, som sæsonen skred frem, og især efter nytår gik alder, rutine og klasse op i en højere enhed. Han havde stor ære af vores sejr ved Final4, hvor han virkelig stod på hovedet og var en afgørende spiller for os. Han er en vigtig mand for os i Vojens, og han er også en stor leder i omklædningsrummet, siger Klaus Rasmussen.

Patrick Galbraith glæder sig over kontraktforlængelsen.

- Der var ikke rigtig så meget at tænke over. Da jeg fik tilbuddet, var jeg allerede afklaret med mine egne tanker og ambitioner. Efter de tre år tilbage i klubben er der slet ikke nogen tvivl om, at der på trods af gode resultater stadig mangler noget. Jeg vil vinde et dansk mesterskab sammen med klubben, sammen med min bror og sammen med denne fantastiske gruppe af mennesker. Så at kunne fortsætte arbejdet, vi startede for tre år siden, betyder meget for mig.

- Den nye sæson bliver selvfølgelig spændende med Champions Hockey League og med et hold, der igen ser solidt ud. Men frem for alt så håber vi jo også, at det bliver med fyldte tribuner og glade ansigter, der møder os til alle kampene. Det er så stor en del af sporten, at det før ikke var til at beskrive. Nu har det seneste års tid jo vist, hvor stor en betydning det faktisk har for alle involverede. Derfor lover vi at betale tilbage til vores loyale supportere og sponsorer med sved, tårer og færre mål imod. Og det er noget, jeg ser frem imod at kunne bidrage med, siger Patrick Galbraith.


Esbjergs klubikon er klar til den kommende sæson Ronny Larsen: Kabanov er den absolut bedste holdkammerat