Sune Hjulmand indledte med to scoringer og siden så Esbjerg sig ikke tilbage i Rungsted

Christian Sonne Jensen i Bitcoin Arena: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy 0-6 (0-3,0-1,0-2) Sikke en markering fra Esbjerg Energy her til i aften hos Rungsted. Gæsterne baskede de forsvarende danske mestre med 6-0, og kunne vel på den måde notere sig for sæsonens hidtil største triumf. Herlig sejr for Mark Pederson og co.

Det var en match med spændende perspektiver for begge mandskaber, da Rungsted Seier Capital tog imod Esbjerg Energy tirsdag aften i Bitcoin Arena.

Med en sejr kunne Rungsted for alvor få slået luften ud af Esbjergs fornyede energi oven på tilbagekomsten af de skadede imports, der den seneste uge har raskmeldt sig.

Omvendt begynder det at have spændende udsigter for Mark Pedersons tropper, hvis de kunne hente en sejr hos de danske mestre.

Fra kampens indledning af var det de vestjyske Energy-spillere, som var mest iøjnefaldende. 61 sekunder var spillet, da Sune Hjulmand modtog pucken til højre for Rungsted-kassen, og med et yderst velplaceret håndledsskud sendte gæsterne på 1-0.

Vigtig måde at indlede en svær udebanekamp på.

Rungsted kæmpede med at finde sit offensive mojo fra de seneste mange kampe, men værre blev det da Hjulmand brød igennem en sløv Rungsted markering og kunne trampe ned mod Thomas Lillie og på fornem vis afdrible ham. 2-0 til gæsterne midtvejs i første periode.

Kort efter: Ny tvivlsom indsats fra hjemmeholdet. Shane Hanna med et udspil fra egen zone som endte på bladet af en fremadstormende Matt Pistilli som kynisk og med frække driblinger afdriblede først Willie Raskob og siden hen en totalt prisgivet Thomas Lillie.

3-0 til gæsterne og Rungsted med timeout og forsøg på at samle tingene.

Rungsted havde undervejs i første periode to powerplays men ingen af dem kastede en afslutning på mål af sig. Og total set kunne hjemmeholdet kun mønstre to skud på mål mod gæsternes 11.

Med 40 minutter tilbage at spille var der stadig meget ishockey at spille og Rungsted lagde meget bedre fra land i anden periode.

Tydeligt, at hjemmeholdets spillere havde fået besked på at skyde mere på mål.

Esbjerg stod dog godt imod og var generelt rigtig godt organiseret i egen zone. Det skabte gode arbejdsvilkår for keeper Mathias Seldrup som gang på gang leverede sikre indgreb, dog også uden for alvor ar være testet.

Rungsteds gode periode blev dog afbrudt på brutal vis, da Rasmus Andersson i egen zone sendte pucken hen til Grayson Downing, som hurtigt chippede pucken videre til Nicklas Andersen, der kvikt satte Zach Pochiro op tæt under mål til 4-0.

Kun midtvejs i kampen lignede det allerede game over for hjemmeholdet, som på ingen måde fik spillet til at flyde som i fredagens storsejr mod Herlev.

De manglende marginaler blev totalt udstillet, da Lucas Andersen køligt udspillede fire Esbjerg-spillere i undertal og satte Shane Hanna og Frederik Høeg op alene med Seldrup.

Hanna endte dog med at sende sin afslutning på Seldrup, som fik reddet kastanjerne ud af ilden.

De midterste tyve minutter var dog mere opmuntrende for hjemmeholdet end de første.

Tredje periode set fra hjemmeholdets perspektiv ikke meget bedre end de foregående. Selvom der blev skudt på mål, blev de oplagte chancer spillede dårligere og mange forkerte beslutninger gav Esbjerg mulighed for at spille en smule mere tilbagetrukket og mere kontrolleret.

Simon Grønvaldt scorede til 5-0 på et skud, Thomas Lillie på en god dag nok ikke havde problemer med at tage.

Til sidst var det game, set og match da Valdemar Ahlberg satte 6-0 på tavlen for vestjyderne.

Rungsteds helt store problem denne aften var de mange turnovers, der blev begået især omkring egen blå linje. Det gav gæsternes spillere tydeligt tro på, at hver Rungsted-possesion var en god mulighed for en omstilling højt i banen.

Det udnyttede Esbjerg til perfektion i aften og kunne dermed drage ud på en lang bustur med en stensikker og fortjent sejr i bagagen.

Herlev sendte Odense længere ned i mørket Tunge ben var ingen hindring: Fortjent SønderjyskE-sejr i Vendsyssel