Kampen afgjort på stærk Eagles-afslutning

Ib Franch Jørgensen i PM Montage Arena: Herlev Eagles-Odense Bulldogs 7-2 (1-1,2-1,4-0) Kampen i PM Montage Arena mellem Herlev Eagles og Odense Bulldogs var af stor betydning for begge mandskaber. Herlev havde brug for at stive selvtilliden af efter et formdyk siden billetten til Metal Final-4 var sikret. Odense havde brug for en sejr i deres bestræbelser på at komme et skridt tættere på top otte.

Det blev Herlev, der trak det længste strå i en kamp, der længe lå på vippen, men med Odenses manglende disciplin fuldt fortjent blev lukket i den sidste halvdel af tredje periode. Hjemmeholdet endte med at vinde 7-2.

En formel på succes i Herlev er en stærk førstekæde der producerer, så Odenses første opgave burde være at undgå udvisninger, dernæst at matche Herlevs førstekæde.

Det var gæsterne, der åbnede ballet. De skulle lige bruge fem minutter på at hive kløerne ud af Eagles, hvorefter de med god energi spillede Henry Hardarson fri i slottet foran Emil Jidskog til første scoring. Føringen holdt dog kun få minutter, før der kom balance i regnskabet. Det var Max Vilstrup Olesen der efter faceoff bankede pucken i kassen til 1-1 for Herlev.

Odenses Vojtech Komarek var første mand på udvisningsblokken, da han lidt kluntet lavede en tripping i offensiv zone. Herlev producerede et par gode muligheder, men Evan Cowley i hundehuset tog sikkert, hvad der kom, så perioden endte helt lige.

Anden periode var et par minutter gammel da hjemmeholdets Magnus Koch måtte til behandling i omklædningsrummet med en flænge ved munden, som han pådrog sig i en tackling.

Herlev bragte sig i front halvvejs i perioden. Igen en vundet faceoff, der efter en tur bagom Odenses mål endte i slottet hos Benjamin Mauritzen, der eksekverede. En fortjent scoring af Herlev, der havde kæmpet sig tilbage i opgøret.

Føringen holdt heller ikke længe for ørnene. En god kontra til Odense blev sendt i nettet af Oliver True, og stillingen var atter lige. Gæsternes scoring kom også fortjent.

Gæsterne trak deres anden udvisning med godt fem minutter til anden pause, men Herlev fik ikke sat powerplay op, før Odense igen var fuldtallige. Til gengæld kom Magnus Koch tilbage - nu med nr. 5 på trøjen.

Lidt dramatik blev det til med et par minutter tilbage, som kostede Odense to samtidige udvisninger - en af dem for brok. Herlev takkede for muligheden med en scoring af Victor Rollin Carlsson med et tørt hug. Herlev kunne derfor gå til pause med en spinkel 3-2-føring.

Tredje periode blev indledt af Luis Blak Olsen som blev Herlevs første mand i straffeboksen, men  den mulighed forvaltede gæsterne ikke særligt smart, da Sebastian Ehlers udisciplineret trak fire strafminutter straks derefter.

Odense kom i overtal efter seks minutter, men der var ikke megen struktur på deres powerplay, der faktisk ingen forsøg bragte, og kampen fandt igen sit naturlige leje.

En udvisning til Odense efter tolv minutter blev behørigt straffet af Niklas Tikkinen, der med et perfekt slagskud sugede de sidste ressourcer ud af Odense og kampen over på Herlev-præmisser.

Kort efter kunne Herlevs Victor Rollin-Carlsson score sin anden kasse for aftenen og bringe hjemmeholdet op med tre.

Odense fortsatte deres lidt udisciplinerede adfærd med et par udvisninger mere, og Johan Skinnars satte punktum for Evan Cowley, der lod sig udskifte med Nicolai E. Kristensen inden Herlevs Niklas Tikkinnen med 7-2-målet også blev dobbelt målscorer som afslutning på en fin aften for Herlev.

Stærk finish sikrede ny sikker Aalborg-sejr på hjemmebane Perfekt udebanekamp af Esbjerg Energy