SønderjyskE havde spilovertaget og vandt fortjent i Nordjyske Bank Arena

Michael Kristensen i Nordjyske Bank Arena: Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE 1-2 (0-1,1-1,0-0) En aldeles fortjent, men alt for lille 2-1-sejr til SønderjyskE i aftenens kamp, hvor hjemmeholdet var alt for længe om at være tilstede i opgøret. Gæsterne leverede et godt stykke arbejde, og fik ovenpå weekendens fornemme præstationer, taget det med videre over i Metal Ligaen.

Hvis nogen havde forventet et træt SønderjyskE-mandskab efter weekendens tre kampe i Continental Cup, så fik de hurtigt syn for sagen, at dette ikke var tilfældet. Det var et udehold fra Vojens der totalt sad på begivenhederne i første periode, og ret beset var den 1-0 føring de skøjtede til første pause med, alt for lille.

De lagde til tider et stort tryk på hjemmeholdets defensiv, og at vendelboerne først blev noteret for deres første skud på mål efter 18 minutter, var et meget godt billede på begivenhedernes gang i Nordjyske Bank Arena i første periode.

SønderjyskE havde mere fart i skøjterne end hjemmeholdet, og de var farlige flere gange foran Samuel Jukuris mål. Den sprællende finne gjorde sit til at holde scoren nede på 0, men måtte give fortabt efter 15 minutters spil.

Gæsterne opfangede pucken på blue line, og efter et par hurtige pasninger, kunne Mathias Borring Hansen sende skiven ind bag Jukuri. Jubel hos de 10 medrejsende fans fra Sønderjylland.

Det var lige før hjemmeholdet kunne gå til pause med en ufortjent udligning. Bumagin blev spillet flot fri af Søren Nielsen, men foran halv tomt bur, sendte russeren pucken forbi mål. Meget symptomatisk for høgenes første periode, hvor der ikke var ret meget der hang sammen.

Stillingen 0-1 til gæsterne, efter den vel nok ringeste White Hawks-periode i flere år.

Om der er blevet talt med store bogstaver i hjemmeholdets omklædningsrum i pausen skal være usagt, men til at starte med så det ikke sådan ud i anden periode. Dane Fox lavede en risikabel pasning som Josh MacDonald opfangende. Det gav en friløber, som Jukuri dog fik pareret.

Vendelboerne arbejdede sig stille og roligt ind i kampen, og Anders Eriksson og Søren Nielsen begyndte at røre på sig med et par chancer. Nicolaj Henriksen var dog på plads for sønderjyderne. En udligning lå lidt i luften, selvom SønderjyskE burde have begravet kampen for længst. Udligningen kom også, da Mads Larsen sendte pucken mod mål. Mellem venner og fjender sejlede den ind bag Henriksen til 1-1.

Kort efter en fejlpasning af kaptajn Rasmus Søndergaard, hvilket gav Phil Lane en kæmpe chance. Han misbrugte mod Jukuri, der havde fundet storspillet frem. Phil Lane var på spil sekunder senere, men heller ikke her fik han pucken forbi den finske sprællemand. Det gjorde han dog et minut senere. I flere omgange stod Jukuri i vejen, men til sidst måtte han give fortabt, og amerikaneren fik endelig hul på bylden efter flere gyldne chancer.

Det var nær blevet 1-3 i slutminutterne af perioden, da MacGregor Sharp sendte pucken på stolpen. Det eneste Mario Simioni kunne være utilfreds med var effektiviteten, for indsatsen var absolut godkendt i den sønderjyske lejr efter 40 minutter.

Comeback til Tadeas Galansky i aftenens kamp, men dog kun på bænken. Dejligt at se tjekken være tilbage i omdrejninger igen, men en fuldgod erstatning høgene har fået sig i Samuel Jukuri. Kontrakten udløber om en uge, og spændende er det om finnen bliver sendt hjem, eller får lov at fortsætte i Frederikshavn White Hawks.

Stillingskrig i første halvdel tredje periode, hvor der heller ikke var alverden med chancer. De der var, tog Jukuri og Henriksen sig kærligt af. Det fungerede ikke rigtig for hjemmeholdet i aften, der virkede helt ved siden af sig selv.

White Hawks tog til sidst Jukuri ud af buret, og trods flere gigantchancer, lykkedes det ikke vendelboerne at tage kampen ud i overtid. Kampen endte med en 2-1 sejr til gæsterne, der blev behørigt fejret af de medrejsende fans. Tre vigtige point til gæsterne fra Vojens.

Perfekt udebanekamp af Esbjerg Energy MARTIN LARSEN gør comeback i Herlev i aften