Landsholdsspilleren Phillip Schultz fortsætter hos Esbjerg Energy i den kommende sæson og er med aftalen stadig en del af holdets stamme af danske spillere.

- Phillip er enormt vigtig for vores hold. Et hold er et puslespil med mange brikker, og Schultz er en af de brikker, som sikrer helheden. Phillip kommer med en enorm vinderkultur og en stærk vilje, og den tilgang er med til at skabe den kultur, som har bragt holdet så langt, forklarer cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy i en pressemeddelelse fra klubben, hvor Schultz i øvrigt præsenteres således: 

Og så er Phillip en holdspiller, som er indstillet på at gøre det, som gør holdet succesfuldt. Han er en talende spiller, der med sit eget eksempel på og uden for isen bringer sig selv i spil som en rollemodel for mindre erfarne spillere og som en leder på holdet.

Phillip Schultz er fra Rødovre og er 23 år gammel. Han er 183 cm høj og har erfaring fra canadisk ungdomsishockey og har spillet 22 kampe i HockeyAllsvenskan. I Metal Ligaen er det blevet til 241 kampe, 68 scoringer og i alt 150 point.

- Stabilitet og ro har været vigtigt for mig. Efter mit ophold i Sverige måtte jeg genfinde mig selv og ikke mindst troen på mig selv og mine egne evner. Der har min trivsel været et vigtigt element, og jeg trives i Esbjerg. Derfor var det oplagt at komme tilbage og tage hul på en ny sæson her, fortæller Phillip Schultz.

- I og omkring holdet her er der mange gode mennesker. Mennesker der tog godt imod mig, da jeg kom her første gang, og som igen har taget godt imod mig. Vi har en god stamme, som kender hinanden godt, og de kendte ansigter betyder en del for min tryghed, så man kan sige, at Esbjerg er blevet mit andet hjem.

Phillip Schultz har deltaget i slutrunder med det danske U18- og U20-landshold og opnåede syv kampe til det seneste A-VM.

- Man kan være leder på mange måder. Phillip går forrest og leder i høj grad med et godt eksempel for de øvrige spillere. At blive en god ishockeyspiller stiller krav 24/7. Ikke bare til træning og kamp, men også med hensyn til hvile og kost. Han gør det nødvendige på de måder, der virker. Derfor er han vigtig for holdet, understreger Dan Jensen.

Jeg vil vinde mesterskabet. I foråret lykkedes det os at avancere fra semifinalerne, men vi tabte finalen. Det var fedt at nå så langt, men nu er det tid til at tage det næste skridt, og næste skridt må være et mesterskab. Derfor vil vi stå med guldet om halsen næste forår, slutter Phillip Schultz.


To sæsoner i Rødovre: Herlevs Victor Gade skifter til Mighty Bulls Salhany søger til Frankrig efter fire sæsoner i Metal Ligaen