Nordjyderne satte sig på kampen mod Odense fra start

Aalborg Pirates-Odense Bulldogs 5-2 (2-0, 3-1, 0-1) Sæsonens første kamp måtte udsættes en halv time, da Odenses spillerbus havde ramt en del kø op gennem Jylland. På isen var Emil Marcussen den eneste spiller, som Pirates måtte undvære, da han har brækket armen efter, at han var nede for at blokere skud i træningskampen i Esbjerg. Hos Odense var man uden Christopher Kamph og Martin Larsen i defensiven, mens man manglede tjekkiske Radek Cip i offensiven.

Hjemmeholdet var favorit på forhånd og endte med for tredje gang på stribe at vinde en sæsonpremiere hjemme over Odense. Denne gang med 5-2 efter en relativ problemfri aften for Pirates.

Da spillerne kom på isen kunne man mærke, at det ville være gang i den på lægterne, for det var som om at taget lettede på Gigantium. Endelig var der ishockey igen.

Spillet var en smule rodet i starten, og det gav muligheder i begge ender af isen og efter små fem minutter kom Aalborg på 1-0. Ian Edmondson sendte pucken fra blueline mod mål, hvor Kirill Kabanov blokerede så meget at Perhonens udsyn i Odenses mål, at finnen ikke så pucken.

Jeppe Jul Korsgaard fik bragt Aalborg på 2-0, da han var først over sin egen returpuck, hvor han fik slået den ind, mens Odenses defensiv ikke var opmærksom på ham. Kort efter var Patrick Bjorkstrand tæt på at bringe Aalborg på 3-0, men skuddet sad lige på Perhonen i målet.

Mathias Mølgaard kom afsted mod George Sørensen kort før pausen, men den duel vandt Sørensen, og Odense mistede en god mulighed for at komme ind i kampen igen.

Aalborg pressede på periodens begyndelse, men det var Odense, der kom tættest på en reducering, da Jonatan Tanus kom alene mod George Sørensen, men chancen løb ud i sandet efter en god backchecking fra Nikolaj Carstensen.

Det lignede en reducering fra Odense, da først Nikolaj Carstensen og siden Julian Jakobsen røg ud, og Odense kunne spille fem mod tre i næsten to minutter. Odense sendte masser af skud mod mål, men George Sørensen havde fundet det store spil frem til aftenens kamp.

Lidt imod spil og chancer i 2. periode var det Aalborg, der fik scoret kampens tredje mål, da Nikolai Nielsen sendte pucken fladt mod fjerneste stolpe, hvor Patrick Bjorkstrand bare skulle sætte staven på afleveringen.

Odense mistede alt momentum efterfølgende, og det var Aalborg, der kom tæt på yderligere scoringer. Tobias Ladehoff var tæt på at bringe Aalborg på 4-0, men kort efter havde han chancen igen, og der skuffede han ikke, da han sendte pucken i nettet, da Perhonen ikke fik lukket ved kroppen.

Oliver True blev ramt hårdt af Jeppe Jul Korsgaard midten på isen, hvor det lignede en alvorlig skade, men Jeppe Jul Korsgaard blev ramt af en udvisning, mens Oliver True heldigvis var på isen i sit næste skift. I det powerplay fik Odense reduceret ved Mark Auk, der lykkedes med at sende pucken i nettet.

Det blev 5-1 til Aalborg inden pausen, efter Kirill Kabanov slog sin egen retur ind bag Perhonen.

Odense fik en forholdsvis tidlig reducering i tredje periode, da Mark Auk sendte pucken mellem venner og fjender ind bag George Sørensen.

Det var det boost, som Odense skulle bruge, men Aalborg var hurtigt i kontrol igen, og defensiven hos Pirates sørgede for, at sejren aldrig rigtig var i fare i en meget stille tredje periode.

Esbjerg kæmpede sig tilbage og afgjorde 11 sekunder før tid CHL: FREMRAGENDE RESULTAT af de danske mestre i Ukraine