Rungsted vandt efter straffeslag over HC Donbass

Rungsted Seier Capital-spiller fik to point ud af en lang rejse, da det i aftes blev til en 3-2-sejr over HC Donbass i Champions Hockey League-premieren i Kiev i aftes.

Nok var ukrainerne formentlig det hold, som Rungsted skal slå for at bevare muligheden for at gå videre, men Rungsted vandt altså uden Henrik Hetta, Mattias Persson og Nichlas Hardt, så på den baggrund var det en klassepræstation af de øvrige spillere.

Fodboldlegende og den nuværende ukrainske landstræner Andrei Shevchenko droppede pucken og inspirerede sine holdkammerater til at komme foran 1-0 efter de første 20 minutter.

Det var Pavel Medvedev, der fik lempet pucken ind bag Kolppanen, der stod en glimrende kamp. Han kunne se Rasmus Andersson levere sit iskolde skud i det 34. minut i powerplay og dermed udligne for de danske gæster i Kiev.

Det lugtede af tre danske point, da Gustav Green fik lirket pucken ind i powerplay i tredje periodes ottende minut. Green var først over en retur, men Rungsted-føringen holdt ikke kampen ud.

Alexander Peresunko udlignede, da han fandt en meget snæver åbning i forreste hjørne bag Kolppanen, der lavede sin eneste lille fejl i kampen. 2-2 efter 60 minutter.

Forlængelse gav et par store chancer, men det hele endte i straffe og her fortsatte finnen i Rungsted-buret sit storspil og lukkede af. I den anden ende satte Rasmus Andersson og Marcus Olsson hver sin scoring, og så var der midlertidig fest hos de danske mestre inden afrejsen til Østrig og Klagenfurt, hvor der venter endnu en kamp på søndag.