Vi kigger her på slutspilshistorikken i serierne mellem Rødovre og Rungsted

Fem gange - hvis vi annullerer et par serier om bronze - har Rødovre og Rødovre spillet "bedst af"-playoff-serier mod hinanden, og den serie af serier begyndte forfærdeligt for Rungsted.

I 1982/83-sæsonen vandt Rødovre semifinalen med stensikre 5-0 og 5-0 i en bedst af tre serie. Rødovre endte dengang med at vinde DM-guldet efter en finalesejr på 2-1 i kampe over AaB Ishockey. Det var et hold med legender som Olaf Eller, Bent Hansen og Kim "Musen" Andersen (nu Söderberg) på RSIK-holdet, der dengang gennemlevede en af Rødovres storhedsperioder i dansk ishockey.

Vi skal frem til til 1996/97-sæsonen, hvor Rungsted tog revanche. Serierne var på det tidspunkt forhøjet til bedst af fem, og både Rødovre og Rungsted var med i den såkaldte Superisliga for de seks bedste hold i grundserien.

Rødovre vandt den første kamp i Rungsted, men derefter tog Rungsted over og vandt de næste tre kampe. Det var under tiden med Truhno, Kostichkin og Stefan Nilsson som dominerende udlændinge hos Rungsted, der var oppe mod Chistyakov og Novoselov hos Rødovre. Flotte russiske navne. Rungsted kunne dog ikke overkomme Esbjerg i semfinalen og endte med at vinde bronze.

Samme billede året efter, hvor Rungsted - nu med Boris Bykovsky, Kent Aalborg og Randy Maxwell som supplerende spillere til Truhno på topscorerliste vandt relativt sikkert med 3-1 over Rødovre efter at Rødovre ellers havde stjålet den vigtige udesejr i den første kamp i Rungsted. Nordsjællænderne gik hele vejen til finalen, men tabte over fem kampe til Herning i et tæt, tæt serie.

Rødovre-fansene vil mindes den helt vanvittige serie i 2001, hvor Rødovre havde taget sin "mojo" fra guldsæsonen to år tidligere med til Nordsjælland. Serien gik over fem kampe, og Rødovre endte med at vinde i straffeslag i den femte og afgørende kamp i Rungsted. Det kunne knapt have været mere spændende end straffeslagene herunder. Få lige kuldegysninger af den her meget grynede version af afslutningen på kampen og se, hvilke skønne, legendariske navne, der tørner ud for de to hold. Rødovre tabte i øvrigt finalen mod Herning med 1-3 i kampe.

 

Der gik 16 år, før de to hold mødtes igen, og det var med Morten Green som hovedrolleindehaver i 2017/18-sæsonen. Rungsted-legenden var vendt tilbage til moderklubben og var i foråret 2018 på afskedsturné i håbet om et DM-guld med hjerteklubben. Det lykkedes "kun" med en bronzemedalje, men Green tog i den grad hovedrollen i den syvende og afgørende i Rødovre, hvor Rungsted vandt 4-1. 

Link til TV2's højdepunkter lige her: 

I alt fem serier mellem de to hold lige her:
1982-83 - semi: Rødovre-Rungsted 2-0
1996-97 - kvart: Rungsted-Rødovre 3-1
1997-98 - kvart: Rungsted-Rødovre 3-1
2000-01 - semi: Rungsted-Rødovre 2-3
2017-18 - kvart: Rødovre-Rungsted 3-4

To gange har de to hold spillet om bronze:
1983-84 - bronze: Rungsted-Rødovre 2-0
1992-93 - bronze: Rungsted-Rødovre 0-2


PO-Historik: Tre dramaer hidtil mellem Aalborg (AaB) og Herlev Topholt og Lillie glæder sig til hård serie - og tror naturligvis begge på sejr