Det er ikke gået stille for sig, når Aalborg og Herlev er tørnet sammen i "bedst af"-serier

Ser vi bort fra en enkelt bronzeserie, er det tredje gang, Aalborg og Herlev tørner sammen i en serie i slutspillet.

Vi skal helt tilbage til 80'erne - Herlevs absolutte storhedstid - for at finde de to første opgør. I 1982-83-sæsonen mødtes de to hold i semifinalen, og her vandt AaB Ishockey med 2-1 i kampe. Den serie er husket for, at Herlev var tvunget til at rykke til Gladsaxe i den afgørende kamp som AaB vandt 7-2 foran 3780! tilskuere. Peter Fredberg har tidligere fortalt historien i vores Retro-serie. Her et uddrag (AaB tabte i øvrigt finalen til Rødovre). 

Herlev og AaB havde en sejr hver, og nu skulle det afgøres i Herlev, hvem der skal møde Rødovre i finalen. Men 23. februar 1983 kunne man læse i BT:

AaBs sponsor, direktør Kurt Hildebrands benhårde forretningsmetoder har rystet Herlev Ishockey Klub og tvunget klubben til at flytte den afgørende DM-semifinalekamp i morgen mod AaB til Gladsaxe Skøjtehal.

Truslen om en retssag med erstatningskrav på et sekscifret beløb gav ikke Herlev IK noget valg.

Affæren startede efter den anden semifinalekamp i Aalborg. AaBs formand, Lars Hedegaard, spurgte på Kurt Hildebrands vegne, hvor mange billetter man kunne købe til AaBs supportere til kampen i Herlev.

Skønt Herlev kun havde fået 200 til kampen i Samsøgade, accepterede man at lade AaB købe 500.

Kurt Hildebrand spurgte derefter Herlevs kasserer, George Petersen, om han kunne købe 1.000 billetter, halvdelen af Herlev Skøjtehals kapacitet. I et ubetænksomt øjeblik hoppede kassereren på checken med det svimlende beløb på 33.000 kr.

Herlevs øvrige ledelse og træner Richard David og spillerne blev chokerede, da de erfarede, hvad der var sket. Ikke blot havde kassereren solgt billetter, han ikke havde. Værst af alt: Han havde solgt Herlevs hjemmebanefordel.

Kurt Hildebrand afviste kategorisk et tilbud fra Herlev IKs bestyrelse på 500 billetter og udsendte et telegram, formet som en pressemeddelelse med den bombastiske overskrift: ”Vi kæmper med næb og klør.” Han meddeler her, at han har sat sin advokat, landsretssagfører Børge Nielsen, Nørresundby, på sagen og citerer advokaten for ordene:

”Kurt Hildebrand har købt og betalt 1.000 billetter. Derfor har han også juridisk krav på at få dem udleveret. Sker det ikke, bliver der tale om en såkaldt umiddelbar fogedforretning. Så møder vi op i Herlev Skøjtehal med fogeden og kræver 1.000 billetter udleveret. Sker det ikke, rejses der erstatningssag mod Herlev, som kræves dømt til at betale samtlige udgifter, som uretmæssigt er påført min klient ved, at han ikke har fået udleveret den vare, som han har betalt for.”

Herlev havde allerede solgt over 1.000 billetter i forsalg, da klubbens kasserer begik sit livs bommert. Med truslen om fogedforretning så man ingen anden udvej end at flytte til en skøjtehal med større kapacitet, nemlig Gladsaxe. Nordjyderne vandt 7-2. En overdådig førstekæde med Per Viggo Jacobsen, Preben Sørensen og amerikaneren Ray Casey scorede fem mål og neutraliserede Frank Barth og Dana Barbin.

Året efter tog Herlev sød revanche. De to hold mødtes i DM-finalen, Herlev naturligvis anført af netop Barth og Barbin, en af de bedste duoer nogensinde i dansk ishockey.

Herlev vandt den første kamp 5-4 hjemme og kunne fejre DM-guld i en flaskeregn i Aalborg, hvor utilfredse tilskuere sørgede for, at Herlev-truppen hurtigst muligt forlod Aalborg og flyttede festen ind i bussen og hjem over bælterne - og i øvrigt stormede ind på det lokale sygehus ved hjemkomsten for at levere guld og champagne til den skadede holdkammerat Jan Larsen, der havde ødelagt sit knæ i den første kamp.

Skønne tider.

Vi rykker vores tilbageblik 20 år længere frem til en hård serie i 2003/04, hvor slutspillet over syv kampe blev indført, og hvor AaB og Herlev trak hinanden ud i syv kampe, der alle endte med hjemmesejr. Et Herlev-hold med profiler som Søren True, Fredrik Smeds og Jesper Duus trak nordjyderne med Ronny Larsen og Heinz Ehlers, Bo Nordby og Frederik Åkesson - navne, der nærmest vil Aalborg-fans' øjne til at dryppe i vand - ud i syv kampe. 

Til sidst var nordjyderne for stærke og vandt 4-1 i den syvende kamp i Samsøgade - og endte som bekendt med den legendariske finale i Esbjerg, som de ikke ønsker at tale om i Aalborg. Det spøgelse er nu overvundet.

I alt tre serier mellem de to hold her:
1982-83 - semi: Herlev-Aalborg 1-2
1983-84 - finale: Herlev-Aalborg 2-0
2003-04 - kvart: Aalborg-Herlev 4-3

En gang har de to hold spillet om bronze:
1990-91 - bronze: Aalborg-Herlev 2-0


Kvartfinalerne: Sådan tipper landstræner Heinz Ehlers PO-historik: Da Green sendte Rødovre ud i kamp syv og Ellers mirakel i Rungsted