Et effektivt spillende gæstehold havde styr over Rødovre i det meste af kampen

Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 1-4 (0-2, 1-1, 0-1): Mandagens opgør i Rødovre Centrum Arena var den første hjemmekamp for Rødovre i februar, og aftenens modstander var Herning. Begge hold med sult efter at revanchere seneste nederlag i Metal Ligaen, så der var lagt op til en spændende duel mellem de to mandskaber.

Tilskuerne indfandt sig allerede en halv time før kampstart, da arenaens 25-års jubilæum skulle fejres på behørig vis. Borgmester Erik Nielsen, tidligere Rødovre-kaptajn Michael Smidt og en række ungdomsudøvere fra RSIKs kunstskøjte- og ishockeyafdeling var ligeledes til stede på isen for at fejre jubilæet. Det var samtidig første kamp, hvor den nye cube under loftet i midten af arenaen blev taget i brug.

Festen fes dog ud for hjemmeholdet allerede efter 20 minutter, da Herning med to mål inden for 15 sekunder bragte sig i førerposition. Rødovre formåede aldrig at komme igen; dertil manglede der fight, kvalitet og en strategi i powerplay. Fuld fortjent midtjysk sejr.

Kampen var kun et minut gammel, da Steffen Klarskov testede Simon Nielsen i Herning-målet på en breakaway. Ellers en ganske jævnbyrdig indledning med spil begge veje. Matt O’Connor i Rødovres mål fik også spillet sig varm ved blandt andet fint skud af Lasse Lassen.

Til tider lidt rodet fra begge hold, men løse chancer opstod stadig i begge ender. Lidt over halvvejs i perioden var Rødovre millimeter fra at score, men Maksim Popovic blev stoppet med ulovlige midler på en ellers fri chance. Rødovre ikke ret farlige i det efterfølgende powerplay.

Kort efter kunne Jan Dalecky styre en puck på overliggeren til Hernings bedste forsøg hidtil. Blot et minut senere kunne gæsterne dog bringe sig i front, da Jonne Virtanen ud af det blå sendte pucken ind bag Matt O’Connor. Jubel blandt den lille gruppe af Herning-fans bag målet.

Og der skulle kun gå yderligere 15 sekunder, før Sean Flanagan lagde pucken ind over stregen på en ripost fra stolpen. Der resterede fem minutter til pause, og Herning pludselig med tomålsføring på den københavnske vestegn.

Herning med fint styr på tingene perioden ud, mens Rødovre måtte hæve kvaliteten i afslutningerne, hvis holdet skulle gøre sig forhåbninger om point.

Rødovre klart bedst i begyndelsen af anden periode. Flere gode muligheder, men Riku-Petteri Lehtonens tropper fandt ikke vej til netmaskerne. I stedet kunne Herning øge til 0-3 efter fire og et halvt minut. Morten Poulsen sendte pucken over stregen, men dommerne måtte se situationen igennem på video i speakerboksen, før den endelige godkendelse. Solid føring til cheftræner Ben Cooper og co.

Lasse Lassen tæt på at øge minuttet efter, men en glimrende redning af Matt O’Connor hindrede mål. Rødovre sov i timen og tillod oceaner af plads. I samme ombæring måtte Marco Illemann køre af isen, mens han tog sig til munden.

Knap halvvejs i perioden fik Rødovre sit første powerplay, og det blev endda fem mod tre i halvandet minut. Efter et minuts tid kunne Matthias Asperup kanonere pucken ind bag Simon Nielsen, og størstedelen af de 2.539 jubilæumstilskuere kunne bryde ud i fejring.

Herning fik en ny udvisning, og Rødovre fik yderligere et minut med to mand mere i powerplay. Rødovre ramte stolpen, men denne gang klarede Herning sig gennem det hårde undertal.

Marco Illemann var tilbage på isen mod slutningen af anden periode. Herning havde sænket tempoet, og Rødovre havde svært ved at spille sig frem til kvalificerede afslutninger. Perioden sluttede med Teemu Virtala i straffeboksen, mens Herning fortsat var i komfortabel føring før sidste periode.

Markus Jensen ramte overliggeren kort inde i tredje periode, mens gæsterne var i powerplay. Herning sad på spillet i tiden herefter uden at komme frem til de helt farlige chancer. Rødovre stadig svært ved at spille sig til oplagte scoringschancer.

Herning i overtal efter seks minutter, og trods flere gode afslutninger faldt der ikke scoring. Stærkt overtal af gæsterne.

Længere spilstop halvvejs i perioden efter bataljer i det ene hjørne. Det hele endte med en to-minutters til hver hold samt fem minutter plus game misconduct til Hernings Cameron Brace, der brokkede sig voldsomt hele vejen ud af isen.

Rødovre i vanskeligheder med at bygge et fornuftigt powerplay op. For langsom omgang med pucken, mens Herning sad tæt på de rødblusede. I stedet kunne Morten Poulsen sende pucken højt i mål til 1-4 med seks minutter igen – herningenserens anden scoring i aften.

Kampen sluttede med powerplay til Herning, men der faldt ikke flere mål, og gæsterne hev en sikker 4-1-sejr med hjem til heden. Rødovre formåede aldrig at true Herning, der scorede på sine chancer og var langt bedre organiseret både defensivt og offensivt.

METAL LIGAEN TV: HERNINGS 3-0-mål - se den snære videoafgørelse via Spiideo lige her UGENS HOLD PÅ METALLIGAEN.DK - hvem er nået gennem nåleøjet?