En befriende tirsdag aften for Rødovre, der tog alle tre point i hjemmekampen mod Esbjerg

Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy 3-1 (0-0, 3-1, 0-0): Landsholdspausen var ovre, og det var atter tid til hockey i Rødovre Centrum Arena, hvor hjemmeholdet tog imod Esbjerg. Rødovre med hårdt brug for point, mens gæsterne skulle forsøge at tage den tredje sejr af tre mulige mod tyrene i denne sæson.

Rødovre leverede imidlertid en glimrende kamp, mens Esbjerg bestemt også havde deres chancer til point. Rødovres opadgående kurve op til kampen fortsatte med alle tre point efter en underholdende kamp, hvor John Muse stod stærkt i målet. En forløsende sejr til hjemmeholdet, der samtidig var Magnus Sundquists første, efter han overtog roret i oktober. Og Rødovres første sejr siden midten af september.

En ganske jævnbyrdig indledende fase på kampen uden de helt store chancer. John Muse og Eamon McAdam blev ikke rigtig sat på alvorlige prøver.

Kampen åbnede lidt op, da Esbjerg fik kampens første powerplay. Rasmus Bjerrum og Felix Scheel havde gode chancer, men Muse afværgede flot og hindrede åbningsmål.

Rødovre med et rigtig stærkt skifte efter 13 minutter, hvor først et stolpeskud og dernæst et godt skud fra Johan Lundgren kunne have bragt mål med sig. Stor energi og fart fra hjemmeholdet, der var opsatte på at hente første sejr i rigtig lang tid.

En ganske levende periode sluttede med et farligt skud fra Kale Kerbashian, men John Muse plukkede pucken. Målløst efter 20 minutter.

Anden periode begyndte ligeledes ret jævnbyrdigt i spil og chancer. Efter seks minutter faldt første scoring, og det var Rødovre, der kom i front. Jonathan Brinkman styrede en puck på overliggeren, hvorefter Brady Vail var over returen. Stor glæde i Rødovre-lejren, der havde vist gode takter indtil nu.

I spil fire mod fire var Magnus Carlsen tæt på at overliste Eamon McAdam, men amerikaneren var klar i målet. I den anden ende havde Andreas Grundtvig stor chance på en retur, men John Muse lukkede af med en benskinne.

Rødovre øgede til 2-0 efter 11 minutter, da Brendan Harms hamrede pucken op i nettaget fra højre side. Flot udført og føringen var fordoblet.

Der skulle kun gå yderligere to minutter, før Rødovre atter kom på tavlen. Magnus Carlsen fandt vej mellem benene på Eamon McAdam, og så stod der 3-0. Hjemmeholdet sprudlede i denne fase med stort gåpåmod og lyst til at angribe målet.

Med fem minutter til pause fik Esbjerg reduceret i overtal. Phillip Schultz fik listet pucken ind tæt under mål til stillingen 3-1. Vigtigt mål for gæsterne i forsøget på at holde sig inde i matchen.

Maksim Popovic og Rasmus Bjerrum fik hver en stor chance, men måltavlen forblev i ro i disse situationer. Perioden ebbede ud med en tomålsføring til Rødovre, der havde leveret stærke 20 minutter.

Der blev fightet igennem fra begge hold fra begyndelsen af tredje periode, hvor Esbjerg satte jagten ind på mål. Rødovre gjorde det dog ikke nemt for gæsterne, der i flere omgange blev presset ned i egen zone. Magnus Sundquists tropper havde bestemt ikke tænkt sig at stille sig ned foran eget mål.

Rødovre fik sit første powerplay med otte minutter igen. Kale Kerbashian fik fem minutters straf plus game misconduct for slashing, og så var der masser af overtal til de rødblusede. Rødovre forspildte dog samtlige minutter, og Esbjerg havde stadig chancen for point med tre minutter igen.

Esbjerg tog timeout med to og et halvt minut igen, og Eamon McAdam blev efterfølgende erstattet med en markspiller. Satsningen gav dog ikke pote for gæsterne, der tabte for første gang i sæsonen til Rødovre.

En ganske underholdende kamp med en masse afslutninger fra begge hold. Rødovre var dog stærkest på dagen og snuppede de første tre point i to måneder. Hvilken lettelse for de rødblusede.

OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital Bulldogs forlænger med Simonsen og Hansen