Trevor Cheek leverede varen for Rødovre, da han slog til med tre mål - og dermed sænkede Odense på en ellers skidt dag for hjemmeholdet

Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs 5-3 (2-0, 2-1, 1-2): Tirsdag aften bød på bundopgør mellem Rødovre og Odense i Rødovre Centrum Arena, og der var lagt op til en gyser i jagten på point til regnskabet i Metal Ligaen. Begge hold sultne på succes efter 10-dages-pausen.

På trods af store problemer i det defensive arbejde formåede Rødovre at tage en tomålssejr mod Odense, der kæmpede hårdt, men som ikke havde den tilstrækkelige skarphed med et ellers fuldt mandskab. Generelt set en uskøn kamp med masser af fejl gennem alle 60 minutter. Rødovre-kaptajn Trevor Cheek gik dog forrest, da det så skidt ud, og leverede et vaskeægte hattrick efter flot forarbejde af Brett Welychka.

Usikker indledning på kampen fra særligt Rødovres vedkommende med flere sjuskede pasninger. Odense kom frem til flest skud i de første 10 minutter, men den største chance tilfaldt Jonas Sass, der i udækket position foran mål forsøgte sig på Tadeas Galansky.

I den anden ende tillod Rødovre en kæmpe chance til Sebastian Ehlers, men også han misbrugte chancen for føring. I øvrigt på Rødovre-målmand Janis Voris, der var foretrukket af cheftræner Thor Dresler i dagens opgør.

God tænding på hos begge mandskaber og tydelige tegn på kampens betydning. Rødovre havde dog problemer i det defensive spil med flere dårlige beslutninger. Hjemmeholdet fik kampens første powerplay lidt over halvvejs i perioden, men der kom aldrig ro på spillet.

Rødovre med klare udfordringer, men det var alligevel hjemmeholdet, der scorede første mål. Med to minutter til pause gjorde Brett Welychka det til 1-0 efter en glimrende pasning fra Steffen Klarskov. Canadieren svigtede ikke alene med Tadeas Galansky. Og blot 14 sekunder senere fordoblede Jonatan Nielsen føringen med skud ude fra. Forrygende udvikling for Rødovre, hvilket tvang Odense til en timeout før pausen.

Jævnbyrdig første halvdel af anden periode, men stadig masser af sjuskede pasninger og rodet spil generelt set. Og ikke de store chancer på Galansky og Voris.

Efter små 10 minutter øgede Rødovre til 3-0. Brett Welychka fandt Trevor Cheek foran mål med en skarp pasning mellem Odense-backerne, og så var Galansky passeret igen. Komfortabel føring til hjemmeholdet, der til gengæld var helt ufarlige i et overtal kort efter.

Med seks minutter til pause fik Odense reduceret ved Lukas Lundvald, der lagde pucken ind i et tomt mål, da Janis Voris ikke kom på plads efter et forsøg fra tilbagevendte Mike Hammond. Stor forløsning hos gæsterne, der fik fornyet tro på point.

Blot tre minutter senere lå pucken igen bag Tadeas Galansky. Kaptajn Trevor Cheek satte fart mod mål, og han smækkede pucken helt op i modsatte kryds. Flot scoring, andet mål til amerikaneren og 4-1 til tyrene, der også blev stillingen inden sidste periode.

Det var bestemt ikke en velspillet kamp i arenaen, og på trods af mange fejl havde Rødovre solid føring. Seks minutter inde udnyttede Odense netop en af hjemmeholdets fejl til reducering ved Mike Hammond – og ny spænding i matchen.

Der var langt mellem de oplagte scoringschancer til gæsterne. Til gengæld havde Frederik Kaels haft et par gode muligheder på Tadeas Galansky, men hvor præcisionen manglede for Rødovre-angriberen.

Odense trak Galansky ud og tog en timeout med et minut igen, men fynboerne kom aldrig nærmere. Rødovre kunne derimod øge til 5-2 med 42 sekunder igen. Og det var kaptajn Trevor Cheek, der med sit tredje mål fuldendte hattricket.

Odense nåede en reducering med syv sekunder igen ved Oliver Anker Christensen. Det ændrede dog ikke ved Rødovres sejr, og tyrene kan dermed sætte tre vigtige point på kontoen.

SønderjyskE tog bonuspoint på yderste marginal Aalborg Pirates sender gaver ud til 200 "indespærrede" fans