Oliver Gatz blev matchvinder i en rodet affære, der endte i overtid

Herlev Eagles-SønderjyskE 2-3 (0-0,1-0,1-2) 0-1 Det hele endte i overtid onsdag aften i Herlev, hvor de to Corona-ramte mandskaber fra før landsholdspausen var noget rustne og ikke leverede nogen stor ishockeykamp. På den konto kunne begge trænere velsagtens være tilfredse med at dele i porten efter 60 minutter.

SønderjyskE snuppede et vigtigt bonuspoint i overtiden, hvor Oliver Gatz – ellers ikke en målscorer af store dimensioner scorede blot to sekunder før alting skulle ud i straffeslag. Dermed er SønderjyskE nu fem point (med tre kampe tilbage) fra en sikker Metal Final4-kvalifikation.

Herlev havde godt fat i de første fem minutter i kampen, men uden at få tilspillet sig åbne chancer. Derefter var der hurtigt bud i den anden ende, hvor både Matt Prapavessis og Steffen Frank havde gode muligheder. Kampens største mulighed i startfasen kom, da Mads Eller havde en kæmpe mulighed i en klump foran mål, som Emil Jidskog på en eller anden måde fik raget ud.

Matthias Asperup fik debut for Herlev og gled direkte ind i ørnenes første powerplayformation, som virkelig testede Patrick Galbraith i slutningen af første periode, men 0-0 efter 20 minutter – et fair facit efter kampens første tredjedel.

I anden periode var der ikke meget andet at skrive hjem om end Magnus Molges føringsmål midt i kampen. Ulrich Linnet fik en assist og Molge havde endnu en mulighed i ustrukturerede tyve midterste minutter, hvor pasningerne sad rigtig skidt.

SønderjyskE søgte efter udligningen i tredje periode, og den kom hurtigt. William Boysen kørte på tværs af målet, mistede pucken, men på eller anden måde endte den med at ligge løst og lige til Victor Rollin Carlsson, der kunne tappe den ind uden problemerne. SønderjyskE satte fart, dominerende, men ud af det blå var det Herlev, der satte 2-1’eren med aftenens flotteste mål.

Filip Owesson drev pucken op af højre flanke. Fire SønderjyskE-spillere var fanget i fremdrift og Owesson passede på tværs til Joachim Linnet, der i stedet for at skyde passede den tilbage til svenskeren, der uden problemer kunne køre pucken ind i det tomme mål til 2-1.

Med ni minutter igen fik SønderjyskE muligheden i powerplay, og det takkede man for. Mads Eller fandt Cam Brown ved bageste stolpe, og kampen var lige igen. SønderjyskE var tæt på 3-2, da Daniel Nielsen brændte en friløber med et minut igen.

I de døende sekunder viste Matthias Asperup offervilje. Han blev ramt i hovedet af en stav, og uden en handske, sin stav og blødende blokkede han to skud. Det var 2-2 efter ordinær, og i overtiden havde både Molge og Alexander Lindqvist-Hansen muligheder uden at score.

SønderjyskE fandt deres første chance i forlængelsen med tre-fire sekunder igen. Oliver Gatz fandt nettet med et perfekt trækskud og gæsterne vandt for anden gang i sæsonen over Eagles.

FEM TING AT HOLDE ØJE MED EFTER PAUSEN: Frederikshavn White Hawks Rødovre-kaptajn afgjorde bundgyser med hattrick