Oliver Kjær afgjorde kampen mod sin barndomsklub, da han scorede som den eneste i straffeslagsafgørelsen

Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy 4-3 STR (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0): Top og bund mødtes søndag eftermiddag i Rødovre Centrum Arena, hvor hjemmeholdet kom på en svær opgave mod Metal Ligaens mest formstærke hold, Esbjerg.

Det var dog ikke til at se i dagens kamp, at over 20 point adskilte de to hold i tabellen før opgøret. Holdene leverede en jævnbyrdig affære med mange underholdende indslag og stor energi. Matchen fandt sin afgørelse i straffeslag, hvor den Esbjerg-opvoksede Oliver Kjær scorede som den eneste og sikrede to point til Rødovre. Flot kamp og stor fight af de rødblusede mod det stærke Esbjerg-hold.

Esbjerg klart bedst fra land med masser af spil og chancer på William Rørth i Rødovre-målet. Gæsterne fik også kampens første powerplay fem minutter inde i matchen, men trods udmærket pres blev det ikke udnyttet.

Rødovre fik først etableret sig i offensiv zone, da Thor Dreslers tropper fik et overtal efter ni minutter. Keeper Thomas Lillie og co. fik dog lukket af på et ellers fornuftigt overtalsspil.

Første scoring faldt efter 11 og et halvt minut, da Adam Cracknell kanonerede pucken ind bag Rørth fra distancen. Flot mål og føring til vestjyderne. Brett Welychka med kæmpe mulighed for udligning kort efter, men canadieren missede den åbne chance.

Til gengæld var der gevinst et øjeblik senere, da Nicklas Carlsen tilkæmpede pucken bag Thomas Lillie, hvorefter han sendte den ind til en helt fri Frederik Kaels, som satte pucken stensikkert op i nettaget. Stærkt mål af hjemmeholdet og udligning 80 sekunder før pause.

Anden periode var kun 23 sekunder gammel, da Esbjerg bragte sig foran igen. Craig Puffer udnyttede en uopmærksom Rødovre-defensiv, og så var der en lynstart til gæsterne.

Rasmus Bjerrum ramte stolpen for gæsterne, og i den anden ende var der flere gode muligheder til det unge Rødovre-mandskab. De rødblusede tog i den grad kampen op med de stærke vestjyder og leverede stor energi og fart i forecheckning.

Næste scoring tilfaldt også gæsterne, da Rasmus Bjerrum, der var særdeles iøjefaldende i dag, fik kæmpet pucken over stregen. 1-3 på måltavlen og komfortabel føring til gæsterne. Der skulle dog kun gå to minutter, før der faldt en reducering fra Brett Welychkas stav. På flot vis sendte den tidligere Esbjerg-spiller pucken højt i mål i en kontra – og hurtig oprejsning for hjemmeholdet.

Anden halvdel af perioden var kendetegnet ved en ordentlig gang hawaiihockey med flere underholdende elementer ind imellem. Begge hold i måljagt, men kun ganske få åbne chancer. Rødovre med større initiativ i anden periode, og kampen helt åben inden den afgørende periode.

Gode Rødovre-minutter i begyndelsen af tredje periode, men gæsterne fik fat i mere undervejs og ganske lige i spil og chancer. Efter otte minutter faldt imidlertid udligningen, da Phillip Schultz passede over til Maksim Popovic i en kontra. Uden tøven smækkede han pucken ind i netmaskerne og 3-3 på måltavlen.

Kaptajn Trevor Cheek ramte stolpen kort efter, og dommerne valgte at se chancen igennem i boksen for eventuelt overset mål. Dommerne vinkede dog afværgende på isen efterfølgende. God energi fra Rødovre, der lugtede point mod topholdet.

Esbjerg fik tilkendt to udvisninger i samme moment med fem og et halvt minut igen, og Thor Dresler tog timeout. En gylden mulighed for hjemmeholdet, der også fik lagt et solidt pres, men de åbne chancer udeblev.

En spændende og intens afslutning på den ordinære tid. I overtiden var der gode chancer i begge. William Rørth med stor redning på forsøg fra Cam Knight, og få sekunder før udløb var der et godt skud fra 17-årige Marcus Almquist på Thomas Lillie.

I straffeslagskonkurrencen var der lutter afbrændere, indtil Esbjerg-drengen Oliver Kjær trådte til for hjemmeholdet med afgørelsen mod sin barndomsklub. I femte strafferunde ekspederede han pucken op i det ene hjørne til resultatet 4-3. Stor forløsning hos Rødovre, der tog sin anden sejr i træk – godt hjulpet på vej af en godt spillende William Rørth.


Storsejr til Rungsted, Odenses nedtur fortsætter Pirates-træner måtte forlade kampen i Herning: Baby Murray skulle ud