Kæder, noter med mere fra kampen i Bitcoin Arena

Unge Mathias L. Hansen havde fået chancen i andenkæden hos Rungsted, hvor han spillede sammen med Rosenthal og Hardt. Stærkt sted at begynde for Hansen. 

"Evighedsmaskinen" Nikolai Gade var i svenskerkæden med Olsson og Persson og udfyldte sædvanen tro sin rolle med et stærkt stykke arbejde. Der tegner sig konturer af et par stærke to første kæder hos Rungsted, der formentlig gør plads til nordamerikanerne Wideman og Sarault i stedet for Gade og Hansen. 

Hverken Rungsted eller Rødovre havde nordamerikanere med. Mon ikke mændene fra den anden side af Atlanten sidder og tripper ret vildt for at komme i sving. Der meldes om lang ventetid hos Udlændingestyrelsen.

Rødovres hjemmeside konkluderer om kampen: Det indtryk man stod tilbage med efter kampen, var at det var en jævnbyrdig sommerkamp med meget få udlændinge impliceret, og hvor det var de små marginaler, der var afgørende for resultatet.

Philip Schultz er blevet kaptajn for Victoria Royals i WHL og fortsætter dermed sin flotte udvikling. Manden har stort potentiale og træner foreløbig i Rødovre for at holde sig varm til sæsonstart i det canadiske. Fredag fik han kamptræning i Rungsted.

Rødovre gav debut til den lettiske målmand Janis Voris, der stod stærkt i buret hos gæsterne. Mighty Bulls har et spændende ungt tandem i målet, en ny strategi i forhold til de seneste sæsoner. Sidste sæson var det Matt O'Connor, der havde tjansen som førstemålmand foran William Rørth. 

Et af de mest spændende nye danske navne i Metal Ligaen er Jacob Gammelgaard, der er kommet fra universitetshockey på Endicott College og til Rungsted. Gammelgaard stammer fra Esbjerg og scorede fredag sit første mål i Rungsted-trøjen i en fem mod tre-situation i tredje periode. 

Kunne man udlede særlig meget af Rødovres opstilling i forhold til kommende kæder? Næppe, for Thor Dresler manglede udover sine nordamerikanere også Steffen Klarskov og Matthias Asperup - blandt andre. Der var førsteholdsdebut til unge Jerry Välipirrti, der havde gjort det godt i en internkamp tidligere på ugen. 

Der var mundbindspligt i Rungsted fredag aften. Stærkt illustreret af det her billede af vores fotograf Ian Asger Blohm Nielsen. 


Rundt om weekendens testkampe: Odense-Frederikshavn Aalborg trak fra Odense i anden periode og vandt sikkert 5-1