En tæt, tæt match mellem Rødovre og Rungsted, hvor gæsterne endte i den vindende rolle med en afgørende scoring kort før tid

Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital 4-6 (0-1, 3-2, 1-3): Rødovre og Rungsted udkæmpede søndage aften det andet slag i kvartfinalen mellem de to ærkerivaler. Rødovre Centrum Arena dannede rammen for matchen, der blev transmitteret direkte på TV 2 Sport.

Opgøret blev en tæt duel med masser af mål og spænding gennem alle 60 minutter. Rødovre førte i flere omgange, men Hampus Gustafsson afgjorde det hele med sin scoring 48 sekunder før tid. En kæmpe skuffelse for hjemmeholdet, mens Rungsted kan fejre en komfortabel 2-0-føring i serien.

Der blev tacklet igennem fra første færd og var med til at sætte stemningen med rigtig slutspilshockey. Rungsted spillede sig langsomt ind som det hold med mest puck, men Rødovre kom bestemt også frem til chancer – herunder to store tilbud til Maksim Popovic.

Halvvejs i perioden fik Charlie Sarault pludselig en stor chance tæt på mål efter en Rødovre-fejl. Den kunne have været dyr for hjemmeholdet, men John Muse i målet lukkede flot af. I den anden ende kom Guillaume Leclerc igennem til en stor mulighed, men Cristopher Nihlstorp var på plads i målet.

Spilovertaget til Rungsted blev udnyttet med lidt under to minutter til pause. Gæsternes Shane Hanna sendte et trækskud af sted fra kanten af slottet, og pucken gik hele vejen ind i netmaskerne. Favoritterne var foran med én.

Kampens første udvisning kom tre minutter inde i anden periode og tilfaldt Rungsted. Og det skulle give fuld gevinst for de rødblusede. Jeremy Beaudry trykkede kanonen af fra venstresiden, og pucken gik ind ved nærmeste stolpe til 1-1.

Nicklas Carlsen modtog pucken på modsatte stolpe, men han missede den ellers åbne mulighed. Til gengæld gik der kun få sekunder, før pucken igen lå bag Cristopher Nihlstorp. Marco Illemann fyrede pucken af sted fra distancen, og den gik hele vejen. 2-1 og pludselig var Rødovre foran. Dommerne kiggede i øvrigt situationen igennem for offside i målefeltet, men de fastholdt scoringen.

Kort efter fik Rungsted pucken i mål, men denne gang afværgede dommerne målet. Hjemmeholdet dermed stadig i front, men masser af dramatik og intense minutter. Rødovre fik nyt overtal efter otte minutter, og her havde Brett Welychka en kæmpe chance tæt under mål.

Rødovre fortsatte med stor fight og vilje, og så faldt der endnu en scoring til hjemmeholdet. Der blev lagt stort pres på Rungsted-målet, og pucken endte hos Guillaume Leclerc, der prikkede den det sidste stykke over vejen. Tre mål på godt fire minutter af tyrene. Rødovre med stort overtag i denne fase, og næste chance tilfaldt Maksim Popovic, der i en to-mod-nul missede på Nihlstorp.

Næste scoring var til Rungsted. Rødovre kom aldrig på plads i forsvaret, mens gæsterne var i overtal. Og det udnyttede Tim Daly ved at lægge pucken over stregen tæt under mål. 3-2 på måltavlen og en aldeles livlig og underholdende anden periode.

Og Rungsted ville mere. To minutter efter seneste scoring blev det også 3-3, da Shane Hanna sendte pucken mod mål. Pucken ramte en skøjte på en Rungsted-spiller og gik i en høj bue, inden den dumpede ned i mål. Anden scoring af backen denne aften.

Hampus Gustafsson sendte pucken på overliggeren fem minutter inde i tredje periode, der var begyndt med gæsterne i teten.

Kort efter fik Rødovre overtal, og så skulle holdets anden overtals-scoring blive en realitet. Guillaume Leclerc fandt Trevor Cheek på modsatte stolpe, og kaptajnen svigtede ikke; pucken blev sendt højt i mål uden chance for Cristopher Nihlstorp. 4-3 til hjemmeholdet efter syv minutter.

Lidt over halvvejs i perioden udlignede Rungsted ved Shane Hanna på en kontra, hvor der ellers var en klar offside på Rungsted i opspillet. John Muse passeret for fjerde gang i aften – ligesom sin kollega i den anden ende. Og hattrick til Hanna. Kampen fortsat helt åben mellem de to rivaler, der udkæmpede et stort slag på isen.

Guillaume Leclerc og Oliver Kjær med store chancer nogle minutter efter, men Nihlstorp diskede op med kæmperedninger i buret.

Rødovre satte sig på spillet frem mod slutningen, men alligevel var det Rungsted, der fik pucken i mål. Med 48 sekunder igen bragte Hampus Gustafsson gæsterne foran 4-5 på en kontra, hvor John Muse og Rødovre-forsvaret ikke fik lukket ordentligt ned.

I samme moment tog Rødovre timeout og erstattede Muse med en markspiller i et sidste forsøg på udligning. Det endte dog med et Rungsted-mål i tomt bur ved Hampus Gustafsson og dermed vandt favoritterne også anden kamp i kvartfinaleserien.

En kold klud i ansigtet på Rødovre, der i den grad øjnede muligheden for en sejr og igen leverede en glimrende indsats mod grundspilsvinderen.